Renovació

Sigfrid Gras i Jordi Borda, nous directors de TV-3 i Catalunya Ràdio

  • Els actuals directors en funcions assumeixen oficialment el càrrec, després d’haver sigut els més ben valorats en el procés de selecció públic i obert

Sigfrid Gras i Jordi Borda, nous directors de TV-3 i Catalunya Ràdio
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha nomenat aquest dilluns els nous directors de TV-3 i Catalunya Ràdio, després d’haver resolt el procés públic per substituir-los. Els actuals interins agafen les regnes: Sigfrid Gras, a la tele pública catalana, i Jordi Borda, a la ràdio.

Aquesta ha sigut la primera vegada en què la designació de les persones al capdavant de les direccions de la ràdio i la televisió públiques catalanes ha sigut fruit d’un procés de selecció públic i obert, tal com preveu la llei de la CCMA en l’última modificació del 2019.

Els canvis tenen lloc després que PSC, ERC i Junts pactessin el nou consell de govern de la CCMA, que lidera Rosa Romà, nomenada a proposta d’ERC, Àngels Ponsa (a proposta de JxCat) com a vicepresidenta, a més de Lluís Garriga (PSC), Gemma Ribas (PSC), Lluís Noguera (ERC), Carme Figueras (PSC) i Pep Riera (JxCat).

«El Consell de Govern ha valorat, especialment, la capacitat de transformació i el talent intern de la CCMA com a motor de canvi per liderar aquesta transformació. També ha motivat la seva selecció el fet que el projecte dels candidats escollits estigui d’acord amb les bases del projecte de refundació de la CCMA, presentat al Parlament, que implica una nova orientació a l’usuari i una mirada transversal al conjunt de l’organització», comenta la CCMA en un comunicat.

En total, s’han presentat al procediment 10 candidatures per a la direcció de Catalunya Ràdio i nou per a la direcció de TV-3. Gras ha rebut set vots favorables del Consell de Govern i Borda, cinc.

Els perfils

Gras (Barcelona, 1967) és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un màster en Comunicació per la Universitat Complutense de Madrid. El 1991 es va incorporar com a redactor a la delegació de Madrid de Catalunya Ràdio, entre els anys 1995 i 2001 va ser cap de la secció de Societat i, posteriorment, cap de Política.

Notícies relacionades

Durant més de 10 anys, va ser el delegat de Catalunya Ràdio a Madrid, i entre els anys 2012 i 2016 va ser subdirector dels Serveis Informatius de TV-3. El 2016 va ser nomenat adjunt a la direcció de TV-3 i director de Continguts i Programes i, des de l’abril, exercia les funcions de direcció de TV-3.

Per la seva banda, Borda (Lleida, 1975) és llicenciat en Periodisme i té un postgrau en Periodisme Digital per la Universitat Ramon Llull, i ha cursat el programa executiu de la Unió Europea de Radiodifusió en direcció de mitjans públics (IESE i UCLA). Entre el 1999 i el 2016 va ser redactor d’Esports a Catalunya Ràdio. També ha sigut responsable de la informació sobre el Futbol Club Barcelona entre els anys 2003 i 2016 i ha exercit com a professor del Màster en Periodisme Esportiu a la Universitat Ramon Llull i a la Universitat Internacional de Catalunya. Des del 2016 era adjunt a la direcció del Grup d’Emissores de Catalunya Ràdio, i des de l’abril, exercia com a director en funcions.