Decisió de l’executiva del partit

Junts obre expedient informatiu a Dalmases i evita parlar de «linxament» al diputat

  • Magda Oranich analitzarà els fets i la formació recorda que el parlamentari ha demanat disculpes

  • JxCat redobla el seu rebuig de la taula de diàleg i aposta de nou per la unitat independentista i «passar a l’acció»

Junts obre expedient informatiu a Dalmases i evita parlar de «linxament» al diputat

OMAR BARÓN / ACN

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Junts per Catalunya ha obert expedient informatiu al vicepresident del partit i diputat, Francesc de Dalmases, que va esbroncar una periodista de TV-3 segons diverses informacions, i ha eludit parlar de «linxament» a Dalmases, com sí que ha fet la presidenta del Parlament i del partit, Laura Borràs. El cas, que no es vehicula per ara com a expedient disciplinari, el dirigirà l’advocada i integrant del partit Magda Oranich.

Notícies relacionades

El portaveu de la formació, Josep Rius, ha eludit parlar de linxament, i ha evitat contestar a la pregunta de perquè no se li obre un expedient disciplinari. Rius ha remarcat la trajectòria professional d’Oranich en defensa de les dones. I ha recordat que Dalmases ha demanat disculpes pels fets.

Taula de diàleg

Sobre la reunió de la taula de diàleg entre el Govern i la Generalitat que previsiblement es reunirà aquesta setmana sense presència de representants de Junts, Rius ha reiterat que es tracta d’una via «esgotada». «Proposem girar full, passar a l’acció i consensuar amb la resta de forces i entitats sobiranistes una nova etapa», ha plantejat Rius, que ha anunciat una ronda de contactes amb entitats i partits per buscar la unitat estratègica de l’independentisme.