En plena polèmica amb Borràs

Aragonès: «Les institucions són per a la majoria, no per a una o dues persones»

  • El president català no esmenta la presidenta del Parlament, però afirma que la corrupció «no té lloc» a Catalunya

1
Es llegeix en minuts
EFE

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquest dissabte, en plena incertesa per la causa judicial que té oberta la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que la corrupció «no té lloc» a Catalunya i ha afegit: «Les institucions són per a la majoria, no per a una o dues persones».

En un acte a Palamós (Girona) amb el títol ‘Escrivim el futur republicà. Feminista, ecologista, social i democràtic’, junt amb la secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, Aragonès ha evitat esmentar explícitament el cas de Borràs, per a qui la fiscalia demana sis anys de presó i 21 d’inhabilitació pels delictes de prevaricació i falsedat documental.

No obstant, sí que s’ha referit al pols entre JxCat i la resta de forces independentistes que està provocant aquest cas, ja que, si obren judici oral contra Borràs, ERC i la CUP tindran a les mans la possible aplicació de l’article 25.4 del reglament del Parlament, que obliga a suspendre els diputats a qui s’hagi obert judici oral per corrupció.

Aragonès ha apostat per un «clar compromís contra la corrupció», perquè és «el pitjor atac que poden tenir els recursos públics». «No la volem enlloc», ha remarcat.

Notícies relacionades

«A la Catalunya republicana i independent que ja estem construint, la corrupció ni té ni tindrà lloc», ha afirmat Aragonès, que, en plena polèmica per si la mateixa Borràs ha de donar o no un pas al costat si li obren judici oral, ha assenyalat que «les institucions són per a la majoria, no per a una o dues persones».

«No són per a un projecte, sinó per posar-les al servei de la majoria», ha afegit el president català.