Reordenació interna

Sánchez canviarà el grup parlamentari i l’estructura de Ferraz, i activarà les primàries

  • El president confirma, en la convocatòria del comitè federal d’aquest dissabte, que s’abordarà l’«estructura de la comissió executiva federal» i els «grups parlamentaris»

  • L’ex ‘lehendakari’ Patxi López és ferm candidat a nou portaveu al Congrés, i Pilar Alegría podria ascendir a la cúpula

Sánchez canviarà el grup parlamentari i l’estructura de Ferraz, i activarà les primàries

DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Pedro Sánchez confirma, ja per escrit, allò que s’estudiava ja en el partit, més encara després de la sorprenent dimissió d’Adriana Lastra. Hi haurà canvis en l’executiva federal del PSOE i també emprendrà ajustos en la direcció dels grups parlamentaris, cosa que implica que hi haurà noves cares (i potser nova estructura) a la cúpula i un relleu de portaveus. Cada dia guanyen enters dues figures: l’ex ‘lehendakari’ Patxi López com a nou portaveu al Congrés, en substitució del canari Héctor Gómez, i la ministra d’educació, Pilar Alegría, com a valor clarament a l’alça en el nou pont de comandament de Ferraz. Però, per ara, no hi ha ratificació de noms per part del secretari general i president del Govern, fidel al seu estil de guardar amb zel les seves decisions. En qualsevol cas, no serà una petita crisi dins del partit. Serà, previsiblement, una reestructuració en tota regla, amb què vol llançar missatges contundents per activar la seva formació de cara al decisiu cicle electoral que arrenca al setembre.

Notícies relacionades

Aquest dimarts, el líder va citar el seu comitè federal per a aquest dissabte, 23 de juliol, i amb això ja emetia l’avís que no té al cap un petit ajust. Però aquest dimecres ha sortit cap als correus dels membres del màxim òrgan de direcció l’ordre del dia. I en el document, a què ha tingut accés aquest diari, s’inclou, a més de l’«anàlisi política del secretari general», un clàssic d’aquestes reunions, dos punts molt eloqüents. Un, estructura de la comissió executiva federal i grups parlamentaris. Dos, «convocatòria i calendari de primàries i del procés d’elaboració de candidatures a les diferents institucions».

El més rellevant és el primer. Perquè ja només amb aquest enunciat Sánchez està anticipant que farà canvis tant en la direcció federal com a les cúpules dels grups parlamentaris. I que no seran menors.