Govern central

Sánchez iniciarà una gira pels Balcans Occidentals el 29 de juliol

El líder de l’Executiu anirà a Belgrad, Sarajevo i Mostar, Podgorica, Skopje i Tirana

Sánchez iniciarà una gira pels Balcans Occidentals el 29 de juliol

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, viatjarà als Balcans Occidentals els dies 29, 30 i 31 de juliol i l’1 d’agost de 2022 en una gira que inclourà la visita a les principals ciutats balcàniques.

En concret, el líder de l’Executiu visitarà Belgrad (República de Sèrbia), Sarajevo i Mostar (Bòsnia i Hercegovina), Podgorica (Montenegro), Skopje (República de Macedònia del Nord) i Tirana (República d’Albània).

El 26 de juny durant una reunió dels líders de la Unió Europea a Brussel·les, Sánchez va apostar per «reactivar, reanimar i revitalitzar el procés d’ampliació» per als Balcans.

Actualment, Sèrbia i Montenegro ja han iniciat les negociacions d’adhesió a la UE, mentre que Albània i Macedònia del Nord tenen l’estatus de països candidats, des de fa 8 i 17 anys respectivament, però encara no han iniciat la negociació.

Notícies relacionades

En aquest sentit, Sánchez va avançar que «quan eventualment es pugui produir aquesta ampliació, Espanya hi estarà a favor». Així mateix, va explicar que alguns líders també estan «dient públicament que també cal traslladar la condició de candidat a Bòsnia».

«El Govern d’Espanya veu amb bons ulls aquesta proposta també», va indicar, recalcant que encara aquest debat «com sempre, de manera constructiva».