Cita en el Congrés

El Govern i el PP no aconsegueixen desencallar la renovació del CGPJ

  • Bolaños i Pons es reuneixen sense èxit en el Congrés: els populars exigeixen que retirin la reforma exprés per poder nomenar els jutges del Constitucional i l’Executiu s’hi nega

El Govern i el PP no aconsegueixen desencallar la renovació del CGPJ

Eduardo Parra / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i el vicesecretari d’Institucional del PP, Esteban González Pons, s’han reunit aquesta tarda al Congrés dels Diputats per abordar la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i el pla per regenerar la justícia que ha presentat el partit conservador aquest matí. Segons fonts del PP, la trobada ha acabat «sense cap acord». Els populars exigeixen al PSOE que retiri la seva decisió d’aprovar aquest dijous la reforma de la llei orgànica del poder judicial per tornar competències al CGPJ i poder nomenar els membres del Constitucional que tenen el mandat caducat. Bolaños, com ja va avançar hores abans la ministra portaveu, Isabel Rodríguez, es nega a fer-ho.

Per al PP, l’aprovació d’aquesta reforma «fa impossible arribar a acords amb el Govern en l’àmbit de la justícia». «El bloqueig al qual aboca aquesta decisió es deu a les preferències de Pedro Sánchez, que prefereix un Tribunal Constitucional del gust d’ERC, que un pacte per la Justícia assolit amb el PP», han assenyalat fonts de la direcció del PP.