Homenatge a Miguel Ángel Blanc

Feijóo es compromet a derogar la Llei de Memòria Democràtica

Aznar demana al dirigent del Partit Popular eliminar l’«empremta indecent» dels «hereus del terror»

1
Es llegeix en minuts

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, s’ha compromès aquest dissabte en l’homenatge a Ermua del seu partit a Miguel Ángel Blanco a derogar la «mal anomenada» Llei de Memòria Democràtica.

«En nom de la majoria dels bascos i dels espanyols em comprometo aquí a Ermua a derogar la Llei de Memòria Democràtica, no només amb els vots del PP i d’altres grups, sinó també amb els del pròxim Partit Socialista Obrer Español per a, junts, restablir la memòria i la justícia», ha proclamat Feijóo.

El líder popular ha afirmat que si els terroristes d’ETA «no van aconseguir dividir-nos, no podem permetre que ho facin els seus hereus».

Aznar demana esborrar l’«empremta indecent»

L’expresident del Govern José María Aznar ha demanat al líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, que l’«empremta indecent» dels «hereus del terror», amb referència a EH Bildu, sigui esborrada de la Llei de Memòria Democràtica quan el PP arribi al Govern.

Notícies relacionades

«Ni una sola coma d’aquests assassins serà mai acceptable en cap projecte de memòria, i per això vull demanar a tots, especialment Alberto Núñez Feijóo, pròxim president del Govern, que aquest compromís el projectem cap a al futur i que l’empremta indecent dels hereus del terror serà esborrada i que el PP treballarà perquè això passi més aviat que tard», ha afirmat Aznar.

L’expresident ha intervingut aquest dissabte en la clausura del l’Escola d’Estiu Miguel Ángel Blanc de Noves Generacions, junt amb Núñez Feijóo i Marimar Blanco, germana del regidor segrestat i assassinat per ETA.