València

Mas manté l’equip d’assessors d’Oltra en la vicepresidència de la Generalitat Valenciana

El cap de gabinet d’Oltra i el coportaveu d’Iniciativa continuen en el nucli pròxim de la conselleria

Mas manté l’equip d’assessors d’Oltra en la vicepresidència de la Generalitat Valenciana

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat aquest divendres el nomenament de les persones que formaran part de l’equip més pròxim de la vicepresidenta de la Generalitat i portaveu del Consell, Aitana Mas, després de substituir Mónica Oltra en el càrrec. I, tot i que el nom de la titular canvia (amb tot el que això comporta al substituir un referent com Oltra), el nucli que aconsellarà la consellera es manté intacte.

Mas manté la major part de l’equip que ha confeccionat Oltra en els últims anys i que s’havia mantingut al seu costat fins a la seva dimissió, fa tres setmanes. Entre els noms més destacats que estaran en l’entorn més pròxim a la nova responsable de Polítiques Inclusives i Igualtat hi ha el de Miquel Real. Real ha exercit des del 2015 com a cap de gabinet d’Oltra i ha sigut una de les persones de la seva màxima confiança tant en el departament autonòmic com a Iniciativa i, per tant, a Compromís.

També seguirà a la zona zero de la conselleria el coportaveu d’Iniciativa, partit en el qual militen tant Mas com Oltra, Alberto Ibáñez. De fet, Ibáñez és, junt amb Mas, el relleu generacional dins de la formació i tots dos comparteixen la representació de l’estructura després del congrés que es va celebrar al febrer.

Notícies relacionades

Al costat d’ells hi haurà altres noms que coneixen perfectament els racons del departament autonòmic com José Rodado, fitxat per Oltra de l’Ajuntament de Bétera el 2018; Carolina Guijarro, que s’hi va incorporar aquest abril per a una segona etapa junt amb la vicepresidenta després d’un pas intermedi per la Creu Roja, i Ester Gallardo, que ha estat amb Oltra tota aquesta segona legislatura botànica.

A més de l’oficialització d’aquests noms d’assessors, que són personal eventual de confiança que depèn del nomenament directe de la consellera, el dubte també se situa sobre els càrrecs investigats dins de la peça en la qual també es troba Mónica Oltra. El cas més clar és el de la directora general d’Infància, Rosa Molero, per al qual Mas ha demanat «temps i respecte» fins que prengui una decisió.