Comissió de seguiment

Belarra allunya el fantasma de la ruptura i garanteix l’estabilitat de l’Executiu

La líder de Podem reitera que el Govern espanyol «no té objectius polítics clars» i que toca «recuperar el ritme»

Belarra allunya el fantasma de la ruptura i garanteix l’estabilitat de l’Executiu

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

En el Govern de coalició és ja habitual veure ministres d’algun dels dos partis allunyar els fantasmes de la ruptura. El PSOE i Unides Podem s’han embrancat en desenes de polèmiques en els últims tres anys, però poques vegades hi ha hagut un risc clar de fractura. En la majoria de les ocasions, socialistes i morats s’afanyen a rebaixar el to després d’uns dies de soroll. I això és el que fan ara a l’Executiu bicolor després de les friccions per l’augment del pressupost en Defensa. «L’estabilitat del Govern està garantida», ha assegurat la secretària general de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, després que dimarts passat demanessin una reunió al PSOE per debatre l’increment de la despesa militar.

Notícies relacionades

«Malgrat el que es pugui dir, [aquesta legislatura] ha sigut el període més estable de l’última dècada. Hem tirat endavant els Pressupostos Generals de l’Estat dos anys seguits i ara treballarem amb total normalitat per tirar els Pressupostos endavant al setembre», ha remarcat la dirigent morada. És a dir, el Govern tira endavant i les enganxades d’aquests dies no provocaran, ni de bon tros, la sortida d’Unides Podem de l’Executiu.

Això sí, Belarra ha tornat a denunciar que per cada euro que es destina a la despesa militar és «un euro menys» que va dirigit a la sanitat, l’educació... «El nostre país necessita més protecció social que mai. [...] És el moment de protegir més que mai la ciutadania», ha insistit en una entrevista realitzada a TVE. En aquest sentit, Belarra ha recuperat les crítiques que va llançar dilluns passat contra el president del Govern, Pedro Sánchez, i ha reiterat que «no té objectius polítics clars» i que és necessari «recuperar el rumb i aquest ritme d’avenços socials».