Defensa

Robles «Podem sabrà si li resulta compatible o no estar en el Govern»

La ministra de Defensa recalca que no es poden tenir prejudicis en un moment en què «les amenaces són absolutes i totals»

Robles «Podem sabrà si li resulta compatible o no estar en el Govern»

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha recalcat que la posició del Govern en matèria de seguretat i defensa la marca el president, Pedro Sánchez, i ha advertit que a Podem «sabran si els resulta compatible o no» estar en l’Executiu.

En una entrevista a ‘La Razón’, Robles insta els socis de Govern que valorin si els val la pena seguir en aquest Executiu, que assegura que entén la seguretat i la defensa «com una manera de veure la pau, els drets i les llibertats».

És Podem, per tant, qui ha de respondre si té sentit que segueixi en el Govern si no en comparteix les decisions, segons la ministra, que recalca que no es poden tenir prejudicis en un moment en què «les amenaces són absolutes i totals». «Si no hi ha pau, no hi haurà ni educació ni sanitat», avisa Robles, que demana que hi hagi una reflexió realista allunyada de la utopia i insisteix que «la millor manera de treballar per la pau és invertir en dissuasió».

En aquest sentit, assegura que compliran el compromís amb l’OTAN d’augmentar la despesa en defensa fins al 2% del PIB i diu que s’estan estudiant les diferents opcions que hi ha per aconseguir-ho, perquè «no es tracta només que estigui recollit en el pressupost, sinó que es pugui executar».

Notícies relacionades

«Elaborarem un full de ruta per arribar a aquest 2%», assenyala, i remarca que tota la planificació fins al 2029 es farà de manera que permeti que «la quantitat que aparegui en els Pressupostos es pugui executar».

Sobre si se sent més acompanyada pel PP que per altres forces parlamentàries que es diuen socis prioritaris del Govern, la ministra respon que «no és un tema de sentir-se acompanyada o no, sinó un tema d’Estat, i en els temes d’Estat, Espanya té un compromís amb la Unió Europea i amb l’Aliança Atlàntica».