Col·legi de l’Advocacia

Protesta i tensions per la visita del jutge Marchena a Barcelona

L’ANC, Òmnium Cultural i col·lectius d’advocats vinculats al sobiranisme, han convocat el tumult per expressar el seu rebuig a la participació del jutge en una conferència

Protesta i tensions per la visita del jutge Marchena a Barcelona

EPC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una protesta independentista a les portes del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona amb motiu d’una conferència del magistrat del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, ha derivat en moments de tensió entre grups de manifestants i els Mossos d’Esquadra que custodien les portes de l’edifici.

La protesta, que ha reunit més d’un miler de persones, l’han convocat l’ANC, Òmnium Cultural i col·lectius d’advocats vinculats al sobiranisme per expressar el seu rebuig a la participació de Marchena en una conferència sobre «intel·ligència artificial i procés penal» organitzada per la secció de dret penal del Col·legi de l’Advocacia.

La conferència, a la qual no s’ha permès accedir a la premsa, està reservada a advocats col·legiats que prèviament s’hagin adscrit a la xerrada, que divendres passat havia esgotat ja totes les places disponibles.

Tensió a les portes

Més d’un miler de persones, entre elles alguns advocats vestits amb les togues, han acudit a la convocatòria de les entitats sobiranistes, que pretenen denunciar la «politització de la justícia» i expressar la seva repulsa per la presència de Marchena, president de la sala del Suprem que va condemnar els líders del procés per sedició.

Els manifestants, que coregen lemes com ara «Marchena a la garjola» i «Marchena a presó per feixista i cabró», han tallat al trànsit el carrer Mallorca, on té la seu el Col·legi de l’Advocacia, i han increpat els advocats que es disposaven a entrar a l’edifici per assistir a la conferència.

Notícies relacionades

Enmig d’aquesta tensa situació, un grup dels manifestants s’ha amuntegat a l’entrada de l’edifici, cosa que ha obligat els Mossos d’Esquadra a desplegar-se per mirar de deixar lliures els accessos al Col·legi de l’Advocacia i, entre empentes i algun forcejament, allunyar els concentrats.

La protesta, a la qual han assistit membres de JxCat i ERC, no ha impedit que el magistrat hagi accedit amb normalitat a la sala de conferències, evitant, això sí, l’entrada en què es concentren els manifestants.