Cimera de l’OTAN

Feijóo s’obre a pactar l’augment de la despesa militar anunciada per Sánchez

El president de l’oposició assegura que l’Executiu pot comptar amb el PP per a una política d’Estat en Defensa, però li demana que sigui coherent i formuli una proposta

Feijóo s’obre a pactar l’augment de la despesa militar anunciada per Sánchez

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, s’ha mostrat aquest dijous disposat a pactar una política de Defensa i Seguretat però ha reclamat al Govern que sigui «coherent» i formuli una proposta.

En una roda de premsa a Getxo (Biscaia), Feijóo ha sigut preguntat pel possible suport del PP a l’ampliació de la presència militar dels Estats Units a la base de Rota (Cadis) i per l’ampliació del pressupost de Defensa fins a arribar al 2% del PIB.

El president popular ha recalcat que el seu partit sempre ha sigut un «ferm partidari» de l’OTAN i d’una relació bilateral «de confiança i amistat» amb els Estats Units.

Ha assegurat que el Govern pot «comptar» amb el PP per a una política d’Estat en Defensa, però ha assenyalat que el primer és que tot el Govern sigui «coherent» en aquesta matèria i formuli una proposta, a la qual el seu partit respondrà amb «serietat».

En aquest sentit, ha lamentat que l’Executiu ni tan sols va respondre amb un «justificant de recepció» a la proposta de pacte d’Estat sobre Defensa que li va enviar el Partit Popular.

Feijóo ha felicitat el Govern per la «imatge positiva d’organització» que ha donat Espanya amb la cimera de l’OTAN a Madrid, la celebració de la qual ha recordat que «es va aconseguir» quan Mariano Rajoy era president.

Notícies relacionades

D’altra banda, el president del PP ha considerat que uns «esdeveniments tan lamentables» com la mort d’una vintena d’immigrants a l’intentar saltar la tanca de Melilla són una «tragèdia» que només pot rebre una «condemna ferma i rotunda».

Feijóo ha assenyalat que s’han d’investigar aquests fets i ha confiat que «no es tornin a repetir».