Partit Popular

Moreno desencadena el furor a Génova i defensa el seu model: «Serenitat i moderació»

El guanyador de l’eleccions a Andalusia defensa el seu model d’un PP que és el partit «del poble, de les classes mitjanes i treballadores» | Demana tocar «de peus a terra» després de la seva aclaparadora victòria amb un partit que recupera el pols i desencadena l’eufòria a Génova

Moreno desencadena el furor a Génova i defensa el seu model: «Serenitat i moderació»

Epi_rc_es

3
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

Juanma Moreno va arribar a la seu nacional de Génova entre passadissos d’aplaudiments. A les portes l’esperaven els joves de Noves Generacions desencadenant un nou fenomen fan. La majoria absoluta aconseguida a Andalusia va aconseguir una imatge que des de feia temps no es vivia al quarter general dels populars: somriures, abraçades i una moral de victòria indiscutible entre els gairebé 400 càrrecs que van coincidir al conclave.

Just després, el president andalús entrava a la sala acompanyat per Alberto Núñez Feijóo en un nou passadís d’aplaudiments i crits dels principals càrrecs. Salutacions càlides amb els presidents autonòmics i especialment amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a qui després també va esmentar per parlar de «competència sana» entre comunitat recorrent a les bromes, però deixant clar també que la seva intenció és posicionar Andalusia com a gran locomotora econòmica d’Espanya.

Els dos dirigents avançaven cap a l’escenari mentre sonava ‘Glory days’ de Bruce Springsteen. El primer a prendre la paraula va ser Moreno i després d’haver fet una campanya basada en la seva pròpia marca, ‘Juanma’, va llançar una picada d’ullet a tot el seu partit: «Com no m’he de sentir orgullós de ser militant del PP. Feijóo ha demostrat que es pot fer política d’una altra manera, amb altres estils i altres formes. T’auguro grans èxits. Espanya necessita un canvi polític ja», va dir Moreno en una de les moltes mencions que va fer al líder nacional amb la intenció de continuar projectant la lectura nacional d’aquestes autonòmiques. 

Va citar expressament Javier Arenas, José Ignacio Zoido i Teófila Martínez i va recalcar algunes de les fites que el van portar a fer història la nit del 19 de juny, molt especialment la victòria a la província de Sevilla. «Dic amb orgull que aquest monopoli en el poder del Partit Socialista ha saltat pels aires». Com porta fent des de la nit electoral, Moreno va insistir a demanar «prudència» i va reconèixer que els resultats el porten a tenir «més responsabilitat que eufòria, posant en valor la seva estratègia política: «Hem sabut entendre Andalusia, entendre que hem de tenir punts de trobada, que es pot raonar d’una manera serena i no insultar ni aixecar la veu».

Va demanar en diverses ocasions «tocar de peus a terra» malgrat els 58 escons i va deixar clar que l’èxit té a veure amb el fet que els andalusos «han mirat al PP perquè els representa, el seu estil, la seva capacitat de gestió i la seva trajectòria davant les polítiques obsoletes i incapaces que planteja Sánchez». El president andalús va recordar els principals quadros del seu partit que «la societat vol canvis polítics en profunditat, amb determinació, però també amb serenitat i moderació».

Notícies relacionades

També va insistir que la majoria absoluta no els pot fer caure en errors com «perdre la permeabilitat» ni «governar només per a uns quants com fan d’altres». «Jo veig que hi ha un president que ha perdut el contacte amb el carrer. Quan no pots fer una cervesa o un cafè, escoltar la crítica, només vols escoltar les coses bones i com de guapo ets, i no ets capaç d’escoltar gent que et diu que això que fas li està fent mal, significa que has perdut la connexió amb la realitat», va concloure.

Va mirar Feijóo en diverses ocasions: «Des del sud et miren amb respecte, amb esperança i pensant en el futur. Aquesta responsabilitat que assumeixo és també la teva responsabilitat», li va dir. El líder andalús va reconèixer l’«angoixa» en les famílies de la seva comunitat amb la inflació i la situació econòmica que ve: «Aquest govern està desbordat, necessiten serenitat i polítiques fiables. Andalusia necessita un president que pensi en els espanyols del sud», va tornar a recalcar.