País Valencià

Puig marca un termini d’una setmana per resoldre el futur d’Oltra

El president de la Generalitat assegura que «no està per a festes» amb referència a l’acte de dissabte de Compromís

Puig marca un termini d’una setmana per resoldre el futur d’Oltra

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts

Una setmana. És el termini que ha fixat el president de la Generalitat, Ximo Puig, com a límit per «concretar» la «reflexió coral» sobre Mónica Oltra. «Aquesta setmana hi ha molt temps per anar concretant», ha expressat el cap del Consell sobre la situació judicial de la vicepresidenta i la seva continuïtat en l’Executiu autonòmic, un assumpte que Puig espera resoldre tard o d’hora.

Són diversos els eufemismes entorn d’Oltra i la seva continuïtat en el Govern autonòmic. «Reflexió coral», «anar concretant» o fins i tot «resoldre» apareixen com a expressions de Puig que esquiven pronunciar algunes de les paraules gruixudes que reclama l’oposició, com és la destitució de la coportaveu de Compromís dels seus càrrecs en l’Executiu o bé la seva marxa voluntària.

Puig ha insistit aquest dilluns que no es tracta d’una «reflexió personal sinó que és coral» perquè afecta «molts actors» perquè està «basada en una sèrie de coalicions de partits». La capacitat de destitució la té el president, però un acte d’aquest calibre podria portar a la ruptura amb Compromís, tal com va amenaçar divendres la secretària general de Més, Àgueda Micó. D’aquí ve la referència cap al col·lectiu de Puig, passant part de la pressió cap als seus companys de viatge.

En les seves paraules, el màxim responsable del Consell deixa entreveure el desgast que suposa per al Botànic continuar amb la vicepresidenta investigada. Així, ha recordat que l’acord «és un pacte amb la societat valenciana», a la qual ha demanat «no fallar-li, posar per sobre el projecte» i que, segons la seva opinió, «ha aconseguit aixecar la hipoteca reputacional». Aquesta menció a la «hipoteca reputacional» té un clar missatge cap a Compromís.

«Cada un ha de fer la seva reflexió», ha afegit mentre ha fet una segona estirada d’orelles a la coalició valencianista pel cas Oltra i més en concret per la imatge de celebració exhibida dissabte, en un míting en el curs del riu Túria, 48 hores després de la citació judicial a la vicepresidenta. «No estic per a festes», ha assenyalat Puig al ser preguntat per l’acte de la coalició.

Resultat eleccions andaluses

Notícies relacionades

D’altra banda, sobre les eleccions andaluses, Puig ha felicitat Juanma Moreno per la seva victòria aquesta setmana i ha destacat que la societat andalusa «ha optat per l’estabilitat i un Govern potent» i ha rebutjat que hi hagi un «canvi de cicle». «El que ha passat és que s’han reforçat els governs, té a veure amb la gestió de la pandèmia», ha assenyalat evitant extrapolar l’èxit del PP a Andalusia al País Valencià.

Així mateix, ha tendit la mà a Moreno per treballar pel finançament. «Des de la perspectiva del País Valencià és per col·laborar i veure com avancem», ha expressat, mentre ha assenyalat que es buscaran «tots els punts de trobada». Andalusia i el País Valencià mantenen una mateixa postura en la reforma del finançament autonòmic per donar més pes a la població en el càlcul del repartiment.

Temes:

Mònica Oltra