Després del pacte lingüístic

Puigdemont veu «legítim» que les escoles desobeeixin la llei del català

  • L’expresident reivindica la llengua catalana com l’única pròpia de Catalunya

Puigdemont veu «legítim» que les escoles desobeeixin la llei del català
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident de la Generalitat i president del Consell per la República (CxR), Carles Puigdemont, ha considerat que la desobediència respecte a la llei del català per part del sistema educatiu és «legítima», però que s’ha de fer ambr el màxim coneixement i suport jurídic que requereix una acció d’aquesta mena, ha dit.

Ho ha afirmat en resposta a les preguntes dels representants del CxR durant el quart ple de l’Assemblea de Representants celebrat aquest dissabte, en què ha explicat que el CxR està treballant «per oferir a la comunitat educativa una estratègia de desobediència».

Tot això, després que el PSC, ERC, Junts i els comuns arribessin a un pacte lingüístic que va ser aprovat al Parlament per encaixar la sentència que obliga a executar el 25% de les classes en castellà a les escoles catalanes. En aquest sentit, Puigdemont ha reivindicat el català com «l’única llengua» pròpia de Catalunya i la que ha de ser a les aules de les escoles catalanes.

Notícies relacionades

Durant el ple, el CxR ha portat a terme la votació de la vicepresidència segona de la Mesa de l’Assemblea de Representants: després que Jordi Pessarrodona deixés el càrrec, Joan Forn ha sigut elegit per substituir-lo, amb 40 vots a favor.

També s’han presentat i votat tres propostes de resolució: la primera insta els diputats catalans del Congrés i el Senat i els seus partits a fer les intervencions en català, la segona gira al voltant de la salut mental, i la tercera proposa crear una web sobre «repressió i victòries».