Relacions internacionals

Sabadell i Sarajevo celebren 25 anys d’unió

La tinenta d’alcalde de la capital bosniana, Anja Margetic, va ser rebuda al consistori vallesà

Sabadell i Sarajevo celebren 25 anys d’unió

Ayuntamiento de Sabadell

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Sabadell (Vallès Occidental) va celebrar dijous els 25 anys del seu vincle amb la ciutat Sarajevo, la capital de Bòsnia, amb dos actes que van tenir com a protagonista la tinenta d’alcalde de Sarajevo, Anja Margetic.

La visita de Margetic va suposar l’acte institucional de clausura dels 25 anys de col·laboració entre la cocapital vallesana i la capital de Bòsnia.

El setembre del 2021 va començar el programa d’activitats amb una exposició a càrrec del fotoperiodista Gervasio Sánchez on es podien veure imatges de la ciutat durant la guerra dels Balcans als anys 90 i en l’actualitat.

Sabadell va iniciar aquest vincle el 1996 de la mà del llavors alcalde, Antoni Farrés, en una iniciativa que va comptar amb l’exalcalde de Barcelona Pasqual Maragall, entre altres impulsors.

La tinenta d’alcalde de Sarajevo Anja Margetic va ser rebuda a la sala de plens de l’Ajuntament de Sabadell.

Posteriorment, es va fer l’acte central al Teatre Principal amb un muntatge audiovisual que va detallar els inicis de la relació entre les dues ciutats i els testimonis d’algunes de les persones que van participar en el primer viatge de Sabadell a Sarajevo.

Notícies relacionades

Les actuacions musicals de Tríada, l’Orfeó de Sabadell i la Coral Belles Arts de Sabadell (CBAS) van culminar la jornada del vint-i-cinquè aniversari.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO