Després de congelar el comerç

Feijóo llança una súplica a Alger perquè «no faci pagar» a Espanya «la improvisació» de Sánchez

Recorda al Govern algerià que la majoria de partits «no van participar» en la decisió del Govern sobre el Sàhara

Exigeix explicacions del president a través d’una trucada: «És un sobresalt constant»

Feijóo llança una súplica a Alger perquè «no faci pagar» a Espanya «la improvisació» de Sánchez

DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

Alberto Núñez Feijóo esperava una trucada de Pedro Sánchez quan es va conèixer que el Govern d’Algèria suspenia el tractat d’amistat amb Espanya i congelava totes les exportacions i importacions. «Hem de saber si perilla el gas», va exigir el líder del PP visiblement molest per la situació de dificultat que el canvi de postura sobre el Sàhara ha acabat portant per al país.

El cap de l’oposició va aprofitar una compareixença després de reunir-se amb el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) per enviar un missatge a Alger insistint que «distingeixi entre el Govern d’Espanya i el poble espanyol». «La majoria dels partits polítics que representem els espanyols a les Corts Generals no hem participat en la decisió del Govern i la seva nova estratègia amb el Marroc i el Sàhara. Per tant, li demanaria al Govern algerià que no faci pagar els efectes d’una política internacional improvisada al poble espanyol, que no en té responsabilitat».

La súplica de Feijóo va voler posar en valor també la clatellada que l’Executiu es va emportar al Congrés, tenint en compte que la majoria de formacions no van recolzar la posició de l’Executiu que tants efectes està tenint en una nova crisi diplomàtica. 

Notícies relacionades

El líder del PP entén que l’Executiu ha d’explicar ja «què passa amb Algèria, si hi haurà tall de subministrament i tall de gas». El grup popular va registrar ahir una petició de compareixença del ministre d’Exteriors, José Manuel Albares. A Génova insisteixen que volen «saber què ha passat i què passarà» i per això entenen que amb el titular d’Exteriors n’hi ha prou per fer-ho. No veuen necessària la compareixença de Sánchez «per quedar-se tranquils».

En tot cas, Feijóo va denunciar «el sobresalt constant» en tot el que té a veure amb la política exterior del veí marroquí i Algèria.