Pel seu whatsap dels CDR

El Suprem avala l’absolució de Tamara Carrasco al rebutjar el recurs fiscal

  • La decisió ha tingut lloc per 11 vots a favor i 5 en contra, que es plasmaran en vots particulars

tamara carrasco

tamara carrasco

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El ple de la Sala Segona del Tribunal Suprem ha acordat per majoria d’11 vots a 5 rebutjar el recurs que la fiscalia havia presentat contra l’absolució de Tamara Carrasco pel delicte d’incitació a desordres públics pel qual el ministeri públic sol·licitava per ella set mesos de presó, va informar l’alt tribunal.

Carrasco, que va estar un any sense poder sortir de la localitat de Viladecans, on viu, per ordre a l’Audiència Nacional, va ser al principi acusada de coordinar els Comitès de Defensa de la República (CDR) per un missatge amb les accions que aquests grups preparaven en un xat de WhatsApp.

Després de descartar-se els delictes de terrorisme, rebel·lió i sedició pels quals havia sigut detinguda i conduïda a l’Audiència Nacional, les actuacions es van enviar a Barcelona, on el Jutjat Penal número 25 la va absoldre dels desordres públics pels quals va ser acusada finalment, a l’entendre la magistrada que el seu missatge era merament informatiu i no una consigna d’actuació.

Notícies relacionades

La fiscalia va recórrer en cassació i el ple de la Sala Segona ha decidit finalment rebutjar la impugnació. Entre els cinc magistrats partidaris de revocar l’absolució i condemnar-la, al considerar la impugnació fiscal, hi ha el seu president, Manuel Marchena, l’instructor de la causa del procés, Pablo Llarena, l’exfiscal general de l’Estat Julián Sánchez Melgar, Antonio del Moral, que va formar part del tribunal que va jutjar els líders independentistes i Vicente Magro.

També era partidari de condemnar-la Ángel Hurtado, que havia sigut designat ponent en un primer moment, però va renunciar a redactar la sentència al veure’s en minoria. L’ha substituït el magistrat Javier Hernández.