El laberint català

Un any de Pere Aragonès com a president de Catalunya: estabilitat econòmica, malestar social

El balanç per àmbits dels primers 365 dies de legislatura presenta llums i ombres

Un any de Pere Aragonès com a president de Catalunya: estabilitat econòmica, malestar social

Govern de la Generalitat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Al Govern li va costar molt néixer. Ho va fer gairebé al límit del termini de la investidura, que feia presagiar una legislatura molt convulsa. Però el president Pere Aragonès ha superat el seu primer any al capdavant de la Generalitat amb una estabilitat econòmica raonable, però amb diversos focus oberts de malestar social, sobretot en el sector educatiu, i la incògnita d’un gran projecte envoltat de suspens: els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030.

EL PERIÓDICO radiografia el balanç del primer any de legislatura en sis àmbits de gestió que han sigut protagonistes, per uns motius o altres, d’aquests primers 365 dies del Govern.

ECONOMIA

L’Executiu independentista va aconseguir aprovar els comptes del 2022 en temps i forma, però no ha aconseguit tancar el pacte industrial. Llegeix aquí el balanç econòmic del Govern.

EDUCACIÓ

L’Executiu català viu la seva pitjor crisi amb la comunitat educativa malgrat haver complert promeses com la gratuïtat de P-2 i la baixada de ràtios a P-3. Llegeix aquí el balanç educatiu del Govern.

POLÍTICA SOCIAL

Com una artèria oberta en canal, la desesperació i l’exclusió social sagna sense parar a Catalunya. Llegeix aquí el balanç social del Govern.

SANITAT

Amb la covid controlada (almenys de moment), els metges de família denuncien la falta de personal i els sindicats que el pressupost de Salut és el mateix que fa 14 anys. Llegeix aquí el balanç sanitari del Govern.

CULTURA

Notícies relacionades

La cultura va camí de l’anhelat 2% amb el pressupost més gran de la història, però el departament arrossega el llast d’haver tingut sis titulars en els últims cinc anys. Llegeix aquí el balanç cultural del Govern.

ESPORTS

Poc s’imaginava Pere Aragonès la bomba de rellotgeria que activava quan va enviar la carta oficial al COE per optar als Jocs d’hivern del 2030, la principal carpeta en matèria esportiva del seu primer any de mandat. Llegeix aquí el balanç esportiu del Govern.