Pacte lingüístic

El PSC s’obre a canviar l’acord pel català per reincorporar-hi Junts

Els socialistes accepten modificacions que no vagin contra l’esperit del text inicial

El PSC s’obre a canviar l’acord pel català per reincorporar-hi Junts

ACN VÍDEO\SÍLVIA JARDÍ

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els socialistes catalans volen que l’acord sobre la presència del català –i el castellà– a l’escola tiri endavant tant sí com no. La dirigent socialista Alícia Romero ja va afirmar la setmana passada que, després de despenjar-se’n Junts, el Parlament hauria d’aprovar el text amb la majoria que conformen el PSC, ERC i els comuns. Però, en vista que Esquerra prefereix fer un últim intent per reincorporar els seus socis de Govern al consens, els socialistes no es tanquen a aquesta via.

És més: la vice primera secretària d’Organització i Acció Electoral, Lluïsa Moret, s’ha obert fins i tot a modificar l’acord, que ja estava subscrit i presentat quan Junts va fer marxa enrere per la pressió d’un sector de l’independentisme. «¿Incloure-hi alguna modificació que no posi en qüestió el nostre posicionament? Nosaltres volem un acord que aposti per la convivència. Si respecta això i no canvia substancialment l’acord, òbviament l’explorarem», ha dit a la seu del PSC.

Notícies relacionades

Els socialistes estan negociant amb els comuns i amb la resta de grups la possibilitat que el Parlament celebri un ple extraordinari aquesta setmana. «Nosaltres estem d’acord que es mantingui el pacte. Qualsevol instrument que faciliti que tiri endavant ens semblarà bé, un ple extraordinari o una altra alternativa», ha dit.

I tampoc renuncien a continuar pressionant Esquerra perquè accepti seguir endavant amb un pacte que se sustentés només en els partits d’esquerres, que tenen majoria sense Junts. «Continuem demanant a d’altres que s’hi posicionin a favor, perquè creiem que és un bon acord per al país», ha insistit Moret, que afirma que els socialistes busquen «el màxim consens possible».