Govern

El BOE confirma que la sortida de Paz Esteban va ser un cessament i no una «substitució»

Esperanza Casteleiro, persona de confiança de Margarita Robles, és la nova directora del Centre Nacional d’Intel·ligència

El BOE confirma que la sortida de Paz Esteban va ser un cessament i no una «substitució»
1
Es llegeix en minuts

Margarita Robles es va negar a dir que la sortida de Paz Esteban com a directora del CNI es devia a una destitució, i es va cansar de repetir que era «una substitució», però el Butlletí Oficial de l’Estat deixa clar que va ser un cessament. El text del BOE recull que va ser un cessament a proposta de la Ministra de Defensa i per acord del Consell de Ministres, i el nou nomenament de Esperanza Casteleiro, persona de confiança màxima de Robles, com a nova directora del Centre Nacional d’Intel·ligència.

Notícies relacionades

En la roda posterior al Consell de Ministres, Margarita Robles es va limitar a exposar la marxa de Paz Esteban, però no va exposar arguments a la seva sortida: «No accepto que es parli de destitució, és una substitució. El nomenament és el de la meva secretària d’Estat en Defensa i abans la meva directora de gabinet, crec que amb això ho he dit tot». El BOE publica al «Reial Decret 351/2022, de 10 de maig, pel que es disposa el cessament de la senyora Paz Esteban López com a Secretària d’Estat Directora del Centre Nacional d’Intel·ligència», tal com recull El Periódico de España.

El Govern està rebent pressions perquè després de la destitució de Paz Esteban, Margarita Robles sigui la següent. La ministra de Defensa no es planteja una sortida del Govern i ho va deixar clar amb les seves paraules d’aquest dimarts: «En aquests quatre anys l’únic que he fet ha sigut servir el meu país, treballar pel meu país i estar amb els ciutadans en moments més difícils. El dia que no pugui sortir al carrer perquè em diguin que com a ministra soc un desastre, m’ho replantejaré».

Temes:

Paz Esteban