Consell de Ministres

El CNI acredita que només el mòbil de Marlaska també va ser espiat

  • A més, el Centre Criptològic certifica que hi va haver un intent fallit d’intrusió amb Pegasus al dispositiu del titular d’Agricultura

El CNI acredita que només el mòbil de Marlaska també va ser espiat

JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +
Marisol Hernández

Finalment, només hi havia un mòbil més infectat per Pegasus en l’actual Gabinet de Pedro Sánchez, el de Fernando Grande-Marlaska. El Centre Criptològic Nacional (CCN), després d’haver revisat els terminals de tots els membres de l’Executiu, ha pogut acreditar que només el dispositiu del responsable d’Interior va patir l’agressió del programa israelià, igual que havia passat amb els mòbils de Sánchez i de la ministra de Defensa, Margarita Robles. Marlaska va patir l’atac el juny del 2021, com li va passar a la cap dels Exèrcits. A més, hi va haver un intent «fallit» d’infecció del mòbil del titular d’Agricultura, Luis Planas, també el juny de l’any passat. La resta de telèfons «no tenen rastre» de Pegasus i actualment els dispositius de tot el Gabinet estan nets del codi maliciós israelià.

El Govern donava compte així, aquest dimarts, després de la reunió ordinària del Consell de Ministres, del resultat de l’anàlisi pericial dels telèfons de tots els ministres feta pel Centre Criptològic Nacional (CCN), organisme dependent del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI). Precisament aquest informe és el que ha servit de base a l’Executiu per procedir a la destitució de la directora dels serveis secrets, Paz Esteban, cessament que també ha aprovat el Consell de Ministres i que estava ja cantat des de fa una setmana, quan el titular de la Presidència, Félix Bolaños, i la portaveu, Isabel Rodríguez, van donar a conèixer que els mòbils del president, Pedro Sánchez, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, havien sigut infectats amb el ‘software’ israelià Pegasus.