Votació salvada per Bildu

Bolaños prega salvar el decret anticrisi: «Això no va del Govern, sinó dels ciutadans»

  • El ministre Bolaños resumeix les mesures compreses en el pla de resposta a la guerra d’Ucraïna, «el més ambiciós d’Europa»

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

El Govern estava condemnat a passar aquest dijous un dels moments més complicats de la legislatura. Una cosa que era impensable fa menys d’un mes, quan Pedro Sánchez va exposar al Congrés el pla nacional de resposta a les conseqüències de la guerra a Ucraïna, però Pegasus ho ha contaminat tot. I pràcticament fins a l’arrencada del ple a la Cambra baixa ha estat patint per tirar-lo endavant. Tant els grups més clarament en l’oposició com els socis habituals volien passar la factura a l’Executiu. Per diferents raons. Però la suma aproximava Pedro Sánchez a l’abisme. Només el vot favorable dels cinc diputats de Bildu, anunciat aquest dijous a les 9.30 per la seva portaveu, Mertxe Aizpurua, ha permès respirar al bipartit.

Conscient que s’havien creuat altres factors en el debat al Congrés sobre la convalidació del reial decret llei anticrisi, el titular de la Presidència, Félix Bolaños, ha vertebrat la seva defensa a la tribuna apel·lant a l’impacte immediat que tindria en la vida dels espanyols si el text decaigués. «La votació d’avui [per aquest dijous] no va del Govern, sinó dels ciutadans que els van donar el seu vot; d’això va la votació d’avui. I lamento dir que els qui votin que no estan perjudicant els ciutadans amb l’única finalitat de danyar el Govern, quan els han votat per fer la vida més fàcil a les persones. Aquesta és la finalitat del reial decret llei», ha assegurat l’home fort de l’Executiu.