Espionatge

‘Catalangate’: Malestar a Junts a causa de la trobada Bolaños-Vilagrà per desencallar el conflicte

  • Els postconvergents qualifiquen de «cita menor» la trobada entre el ministre de Presidència i l’homòloga catalana i exigeixen una investigació oberta

‘Catalangate’: Malestar a Junts a causa de la trobada Bolaños-Vilagrà per desencallar el conflicte
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Junts ha rebut amb malestar la reunió anunciada per a aquest diumenge entre el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i l’homòloga, republicana Laura Vilagrà, per mirar de desencallar la crisi oberta pel cas d’espionatge a més de 60 líders independentistes. Fonts de Junts, l’altre partit al Govern, han explicat a Efe que «no donen per vàlida» aquesta reunió, que qualifiquen de «cita menor», i exigeixen l’obertura d’una investigació formal per aclarir autors i depurar responsabilitats. No s’ha previst que cap dirigent postconvergent assisteixi a la cita amb la mà dreta de Pedro Sánchez, únicament Vilagrà, la mà dreta de Pere Aragonès.

Notícies relacionades

«Per a Junts al Govern, l’únic anunci que esperem del Govern espanyol és l’obertura d’una investigació sobre l’espionatge», ha remarcat Junts en un comunicat. Segons la formació presidida per Carles Puigdemont, mentre el Govern no anunciï una investigació sobre el cas, «tal com es va pactar entre els dos socis de Govern dimarts passat, mantenim congelades les relacions i, per tant, les reunions polítiques bilaterals». En aquest sentit, des de Junts han recordat que aquesta setmana el president de la Generalitat va donar per congelades les «relacions polítiques» amb el Govern de Pedro Sánchez, a l’espera que doni explicacions i «depuri responsabilitats» per la denúncia d’«espionatge polític» a independentistes.

Des de l’espai postconvergent han volgut escenificar un to de més bel·ligerància durant aquesta diada de Sant Jordi en els parlaments entorn de l’escàndol Pegasus, abans que es conegués la trobada a Barcelona entre Bolaños i Vilagrà. Mentre Aragonès exigia explicacions a l’Executiu, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, pujava un grau més i passava directament a exigir dimissions. Mentre el portaveu de Junts, Josep Rius, ha apuntat directament el president del Govern i ha considerat que el seu «silenci» el fa «sospitós» de ser «còmplice» de l’espionatge.