Després de Castella i Lleó

Vox reclama a Feijóo que aclareixi si vol un pacte «patriòtic» amb Abascal o un acord amb Sánchez

Els ultres denuncien que «no és agradable» veure el PP amb «dubtes»

Vox reclama a Feijóo que aclareixi si vol un pacte «patriòtic» amb Abascal o un acord amb Sánchez
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Alfonso Fernández Mañueco prendrà possessió aquest dimarts com a president de Castella i Lleó. Es posarà a caminar el primer govern de coalició de PP i Vox. I Alberto Núñez Feijóo, acabat d’elegir líder dels populars, no hi serà per presenciar-ho i evitarà la fotografia amb Santiago Abascal. Amb aquestes cartes sobre la taula, els ultres han reclamat aquest dilluns a l’encara president de la Xunta que aclareixi si després de les pròximes eleccions generals buscarà una «alternativa patriòtica» amb Vox o un pacte «Frankestein» amb Pedro Sánchez.

«El PP pot unir-se a la nostra alternativa social i patriòtica o cedir a les pressions del PSOE, part dels mitjans de comunicació i multimilionaris i pactar amb els socialistes seguint el model de fracàs d’Alemanya», ha afirmat el portaveu nacional de Vox, Jorge Buxadé, en una roda de premsa. Amb aquestes paraules, el dirigent ultra tirava per terra les afirmacions del president del Govern sobre que després dels comicis només existirien dues vies: la del PP amb Vox o una aliança del PSOE amb Yolanda Díaz.

Notícies relacionades

Buxadé ha assenyalat que el camí que han de seguir els conservadors és el de Castella i Lleó, on les dues formacions han acordat formar govern després de l’avanç electoral. «Un dia diuen una cosa i l’altre diuen la contrària», ha lamentat el dirigent d’extrema dreta sobre el PP. En aquest sentit, ha recalcat que les batzegades dels conservadors generen «desesperança i falta d’il·lusió».

«Es percep la necessitat de posar fi al Govern de Sánchez i el PP ha de decidir: o s’uneix a la nostra alternativa o es rendeix a aquesta pressió mediàtica de donar suport a aquest model Frankenstein que seria la gran coalició», ha reiterat. Pel que fa a això, ha remarcat que «no és agradable» veure que «qui ha d’estar amb tu en la mateixa batalla tingui dubtes». «Nosaltres sí que sabem on anar, tenim clara la nostra alternativa, el nostre projecte, objectius i les qüestions més peremptòries. I demanem al PP que resolgui ja», ha conclòs.