Immersió lingüística:

Aliança entre el PSC, ERC, Junts i els comuns per modificar la llei i blindar el català a les aules

  • La CUP queda exclosa de la reforma després de presentar abans una altra modificació que apostava per fixar el català com a «única llengua vehicular»

Aliança entre el PSC, ERC, Junts i els comuns per modificar la llei i blindar el català a les aules

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Montse Baraza
Montse Baraza

Periodista

ver +

Moviments d’última hora per intentar esquivar l’aplicació de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que fixa el 25% de castellà a les aules catalanes. El PSC, ERC, Junts i els comuns s’han conjurat per blindar la immersió lingüística i registraran aquest dijous una proposició de llei en el Parlament per modificar la llei de política lingüística i blindar la immersió lingüística.

Notícies relacionades

Tot això, després que la CUP presentés aquest matí una altra reforma, la seva de la llei d’educació, per establir que el català és l’«única» llengua vehicular als centres educatius, una cosa que, segons fonts cupaires, no van acceptar per «inviable» la resta de forces. Els anticapitalistes van ser avisats ahir a la nit, després d’anunciar el seu pla, que hi havia una altra modificació en marxa pactada per una majoria de la qual no formen part. Després d’una trobada que va finalitzar a les 21.45 hores, van certificar que no comptarien amb el seu recolzament i que, al seu torn, mirarien de tombar la seva proposta.

El PSC, ERC, Junts i els comuns entraran a registre el seu pla a les 13.00 hores i preveuen que es tramiti per lectura única per poder agilitar els terminis. Després, quan arribi a la Junta de Portaveus, haurà d’incloure’s en l’ordre del dia, però no està clar si podrà votar-se ja en el pròxim ple o després de Setmana Santa.