Ple monogràfic del procés

El TC es divideix per rebutjar el recurs de Junqueras i Romeva per sis vots davant tres

  • En les deliberacions no han participat ni Conde-Pumpido ni Narváez, per estar abstinguts, ni Montoya, que continua de baixa

  • La sentència compta amb el vot discrepant del vicepresident, Juan Antonio Xiol, i dels magistrats Balaguer i Sáez Valcárcel

zentauroepp46933908 proces190212110009

zentauroepp46933908 proces190212110009 / Emilio Naranjo

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El ple del Tribunal Constitucional que se celebra aquesta setmana té previst posar punt final als recursos contra la sentència del procés que encara estaven pendents. Aquest dimecres s’ha sabut que el ple ha rebutjat la impugnació compartida per Oriol Junqueras i Raül Romeva, per sis vots a favor davant tres, els dels magistrats Juan Antonio Xiol, María Luisa Balaguer i Ramón Sáez Valcárcel.

Notícies relacionades

El ple, que continuarà aquest dijous, té previst resoldre també els recursos de Dolors Bassa i de Joaquín Forn, amb la qual cosa conclourà amb el gruix de les impugnacions del procés, tot i que encara n’hi quedaran de menors, com les presentades per l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el mateix Junqueras contra la negativa a poder prendre possessió del seu escó com a eurodiputats.

Les tres sentències es coneixeran en la seva integritat en els pròxims dies, una vegada estiguin preparats els corresponents vots particulars dels magistrats discrepants. En les deliberacions no han participat ni Cándido Conde-Pumpido ni Antonio Narváez, que es van abstenir després de ser recusats pels encausats, ni Alfredo Montoya, que continua convalescent.