Compareixença al Congrés

Albares anuncia l’obertura de la frontera de Ceuta i Melilla i la recuperació de la connexió per mar

  • El ministre no dona més detalls de com es va gestar la «nova etapa» amb Rabat ni parla d’Algèria en la seva primera intervenció a la Comissió d’Exteriors

Albares anuncia l’obertura de la frontera de Ceuta i Melilla i la recuperació de la connexió per mar

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +
Marisol Hernández

Era «imperatiu» posar fi a la crisi diplomàtica amb el Marroc i acabar amb una «situació de tensió» i de «falta de comunicació». Amb aquest argument ha defensat el ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, aquest dimecres al Congrés, el gir que ha fet Espanya sobre el Sàhara Occidental que ha permès la tornada de l’ambaixadora marroquina a Madrid. «Nova etapa» per girar full a «una de les crisis més greus en dècades», que es desenvoluparà, ha dit, «sobre un full de ruta clar i ambiciós, en benefici de la integritat territorial i sobirania d’Espanya, de la nostra estabilitat i prosperitat».

Albares viatjarà a Rabat l’1 d’abril vinent i allà abordarà «la normalització completa de les connexions marítimes» i començarà a dissenyar l’operatiu de l’operació Pas de l’Estret (OPE). També, ha assegurat, «està en l’ordre del dia el restabliment, de forma controlada, de la circulació de persones i béns entre els nostres dos països», després que de manera unilateral el Marroc tanqués, el març del 2020, les fronteres amb Ceuta i Melilla.