Segons el CIS

El PSOE engrandeix la distància amb el PP fins als 7,7 punts després de la crisi de Casado

  • Socialistes i conservadors pugen més de dos punts i mig

El PSOE engrandeix la distància amb el PP fins als 7,7 punts després de la crisi de Casado
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El PSOE es distancia del nou PP. Els socialistes agafen avantatge i se situen a 7,7 punts percentuals dels conservadors en els primers dies en què Alberto Núñez Feijóo comença a aconseguir les regnes dels partits. Tot i així, les dues formacions han crescut substancialment. El PSOE se situa en el 31,5 (2,9 punts més que al febrer) i el PP puja fins al 23,8 (2,5 punts més que el mes passat).

Notícies relacionades

Aquest baròmetre presentat pel CIS ja recull l’impacte dels primers dies de la guerra de Vladímir Putin contra Ucraïna. Durant els dies en què es van realitzar les enquestes, el Govern va mostrar els primers símptomes de discrepàncies internes per la decisió de Pedro Sánchez d’enviar armes a Ucraïna de manera directa i sense passar per la Unió Europea. Una decisió que van rebutjar les ministres Ione Belarra i Irene Montero i que va dividir Unides Podem.

A més, el treball de camp es va realitzar després que Pablo Casado fos apartat del timó del PP. L’enquesta, per tant, recull les impressions sobre el lideratge que està exercint Alberto Núñez Feijóo, malgrat que no serà fins a principis d’abril quan el PP reuneixi el congrés extraordinari per entronitzar l’encara president de la Xunta de Galícia.