«Coquetejos amb els radicals»

El PP europeu veu com una «trista sorpresa» l’acord amb Vox a Castella i Lleó

  • Donald Tusk diu que Casado «era garantia» per mantenir els populars espanyols lluny de «l’extrema dreta»

donald-tusk-en-rueda-de-prensa-el-15-de-diciembre

donald-tusk-en-rueda-de-prensa-el-15-de-diciembre

1
Es llegeix en minuts

El president del Partit Popular Europeu (PPE), Donald Tusk, ha rebut com una «trista sorpresa» la notícia de l’acord entre el PP i Vox per formar Govern a Castella i Lleó i espera que sigui «un incident» i no una tendència a Espanya.

«Per a mi ha sigut una trista sorpresa. Pablo Casado era una garantia personal de mantenir el Partit Popular en el centredreta i evitar aquest tipus de coquetejos amb els radicals, amb moviments d’extrema dreta com Vox», va dir Tusk aquest dijous a París, durant una reunió de líders del PPE prèvia a la cimera informal de caps d’Estat europeus a Versalles.

En la trobada de conservadors europeus, dedicada al conflicte ucraïnès i a avaluar la postura del partit davant aquesta crisi i la resposta de les institucions europees, Tusk va criticar líders de l’extrema dreta europea, com Marine Le Pen, Éric Zemmour, Matteo Salvini o Víktor Orban, pel seu tradicional recolzament al president rus, Vladímir Putin.

Notícies relacionades

Preguntat pel pacte mitjançant el qual Vox entrarà en un govern autonòmic gràcies a un acord de legislatura amb el PP de Castella i Lleó, obrint el camí per a nous pactes en el futur, Tusk va dir que espera que sigui «un incident i no una tendència en la política espanyola».

«És un senyal molt fort per a nosaltres que hem de lluitar contra aquests desitjos de construir forces polítiques en aparença fortes però que a llarg termini suposen una capitulació», va advertir Tusk, ex primer ministre de Polònia i anterior president del Consell Europeu, al tancament de la trobada, en què també va participar Casado com a líder del PP espanyol, càrrec que deixarà pròximament, informa Efe.