Sentència

El crim sense cadàver de Cartagena ja té sentència: quinze anys per matar i esquarterar Lola Sandoval

El jutge destaca l’«enorme gravetat de l’ofensa a la memòria de la finada, en el grau extrem de dividir les seves restes mortals, congelar-les i finalment llançar-les a dos contenidors»

El crim sense cadàver de Cartagena ja té sentència: quinze anys per matar i esquarterar Lola Sandoval
1
Es llegeix en minuts

Agustín S. M., culpable de matar i esquarterar la seva parella a Cartagena, passarà quinze anys i cinc mesos a la presó per matar i esquarterar la seva nòvia, tot i que ell fins a l’últim moment va afirmar que ell va desmembrar la Lola, però que no la va matar, sinó que la va trobar morta a la casa de Barri Peral que compartien.

Per a la determinació de la pena, el magistrat coincideix amb les acusacions que el penat és merescut creditor al màxim retret punitiu. La concurrència de dos atenuants i «l’actitud immisericordiosa amb els familiars de la víctima durant gairebé un any, angoixats per la prolongada i inexplicable desaparició de la seva mare i germana, demanen portar la pena fins al límit legal», explica en la resolució, tal com indica el TSJ en un comunicat. 

I el mateix argumenta respecte del delicte de profanació de cadàver. «L’agreujant de parentiu determina igualment que s’imposi la pena en la seva meitat superior, i si s’hi suma l’enorme gravetat de l’ofensa a la memòria de la finada, en el grau extrem de dividir les seves restes mortals, congelar-les i finalment llançar-les a dos contenidors d’escombraries per fer-les desaparèixer de manera irreversible, la conseqüència no pot ser una altra que sancionar-lo amb la màxima pena prevista», conclou.

«No li trobo explicació»

Notícies relacionades

 «Per més voltes que li he donat, no li trobo l’explicació; i potser, en el que em queda de vida, no l’hi trobo», va declarar en el judici l’home per intentar explicar per què no va trucar al 112 quan va trobar la Lola. Va afegir que la va esquarterar amb «un xerrac de mecànic i un ganivet normal de cuina». «Primer el cap, després els braços, les cames... vaig treure el tronc cap al pati i el vaig partir en dues vegades», va detallar.

La seva versió, que el jurat no va creure, és que va trobar morta la seva parella i que, per por, va decidir esquarterar el cos i posar-lo en dues bosses de plàstic que va introduir en un bagul frigorífic. Passats uns mesos, sempre segons la seva versió, els va dipositar en dos contenidors. El cos de Lola Sandoval, de Cieza i mare de tres fills, mai ha sigut trobat