Reunió de Govern

Aragonès no assistirà a la Conferència de Presidents de divendres a La Palma

  • La taula de diàleg pel conflicte segueix sense data per a la tercera reunió

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Aquest dimarts el Govern ha confirmat de manera oficial el que s’anava assegurant pels passadissos des de fa dies. El president Pere Aragonès no assistirà a la Conferència de Presidents que se celebrarà divendres que ve a La Palma (illes Canàries). L’Executiu al·lega que la cita, que reuneix tots els presidents autonòmics i el del Govern, no té una ordre del dia realment de treball i que es tracta, només, d’«una foto». «No trobem cap feina substancial, tangible que mereixi la nostra presència allà», va afirmar la portaveu governamental, Patrícia Plaja.

La portaveu va recordar l’assistència d’Aragonès a la reunió anterior, monogràfica sobre la covid, precisament per la rellevància de l’assumpte. Així mateix, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà ha participat en totes les reunions tècniques preparatòries de la cimera de divendres. «L’objectiu de participar en aquestes reunions», va dir Plaja en vista de la possible contradicció, «era precisament conèixer de primera mà els continguts de la reunió. No es tracta del ‘no pel no’».

Precs de la Moncloa

Notícies relacionades

Aragonès, doncs, es fa el desentès a les reiterades peticions del Govern de Pedro Sánchez perquè acudís a la cita canària. Plaja, d’altra banda, va detallar que Aragonès s’ha posat en contacte amb el president de les illes Canàries, Ángel Víctor Torres, per traslladar-li els motius de la seva absència i interessar-se per l’estat actual de la crisi oberta per l’erupció del volcà Cumbrevieja, «en especial, la situació dels habitants de l’illa», va afirmar la portaveu.

D’altra banda, la portaveu va afirmar que no hi havia cap novetat quant a la taula de negociació pel conflicte polític català, és a dir, cap avenç sobre la data en què es farà la tercera reunió. Divendres passat, Vilagrà, a l’acabament de la Comissió Bilateral, va assenyalar que la data es coneixeria ben aviat.