El PP d’Extremadura ajorna el congrés per elegir el seu líder

La cita per triar el candidat regional estava prevista els dies 9 i 10 d’abril

El PP d’Extremadura ajorna el congrés per elegir el seu líder
2
Es llegeix en minuts

El PP s’ha obert en canal com mai. L’esclat d’àmbit nacional de la guerra desencadenada entre el líder del partit, Pablo Casado, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ressona amb duresa a totes les comunitats. «Això de Madrid no ha passat mai i és impredictible mesurar-ne les conseqüències», expressen fonts pròximes a la formació d’àmbit regional.

La veritat és que la inestabilitat que es respira a la seu de Génova ha provocat que el Congrés del PP a Extremadura, previst per al cap de setmana del 9 i 10 d’abril, s’hagi d’ajornar. Ara es calcula que fins després de Setmana Santa no tindrà lloc una cita que té com a objectiu últim i fonamental escollir el líder popular autonòmic.

Dos noms

Però si ja d’entrada aquesta elecció arrencava amb certa polèmica per la rivalitat entre els dos candidats que hi ha sobre la taula, ara la situació de Madrid empitjora encara més l’ambient. «Fins que no se solucioni allò d’allà no podem fer res», expressen altres fonts pròximes al partit. «Però tampoc ens podem demorar gaire perquè ja anem molt tard per preparar-nos de cara a les eleccions del 2023», afegeixen.

El principal problema a Extremadura és que des de Génova es vol apostar per un candidat de consens, però volen que aquest nom de consens sigui María Guardiola, actualment regidora a l’Ajuntament de Càceres. Guardiola compta amb el suport de les dues direccions provincials del partit (Càceres i Badajoz).

I, d’altra banda, hi ha una altra candidatura, la de Fernando Pizarro, alcalde de Plasència. Entre els seus avals, haver guanyat les tres últimes eleccions municipals amb majoria absoluta. 

Els que defensen l’opció de Pizarro asseguren que compta amb un gran recolzament per part de la militància. Però no és el nom que es vol impulsar des de Madrid.

Captació de nous militants

De fet, en les últimes setmanes tant la direcció provincial de Càceres (liderada per Laureano León) com la de Badajoz (amb Manuel Naharro al capdavant) han portat a terme una campanya de captació de militants per ampliar el nombre de socis. Els estatuts del partit diuen que tots podrien participar en la votació en cas d’un procés de primàries sempre que tinguin al dia la seva quota. És l’únic requisit que es demana.

Però és precisament aquest procés de primàries el que es vol evitar per «no perjudicar encara més la imatge del partit», expressen les fonts consultades. 

Notícies relacionades

Triar entre dos candidats es pressuposa l’opció més democràtica dins una formació, però l’ambient que es genera gairebé mai resulta beneficiós.

De moment, tant Pizarro com Guardiola segueixen en la carrera cap al poder del PP extremeny.