Nou conclave estatutari

El ‘menú’ de la Bilateral Estat-Govern de divendres: Beques, ingrés mínim vital i autovies

  • Aragonès s’entrevistarà dimecres amb Salvador Illa i dijous amb Jèssica Albiach

zentauroepp44510971 barcelona 2 8 2018  reunio bilateral estat generalitat con m180801173108

zentauroepp44510971 barcelona 2 8 2018 reunio bilateral estat generalitat con m180801173108 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tornen les reunions entre Estat i Generalitat, superat ja el tràmit electoral de Castella i Lleó, els resultats del qual, a més, han aclarit l’opció d’un eventual avenç dels comicis a Andalusia. Divendres a la tarda, com estava anunciat, la Comissió Bilateral, que malgrat ser un òrgan que deriva de l’Estatut i, per tant, el que s’hi decideixi compta amb tots els beneplàcits possibles, tindrà lloc al Palau de la Generalitat. De la data de celebració de l’altra taula, la de diàleg i negociació per resoldre el conflicte català, no se sap res.

Segons va detallar la portaveu de l’Executiu, Patrícia Plaja, les dues delegacions estaran encapçalades per la consellera de Presidència, Laura Vilagrà i la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez. A Vilagrà l’acompanyaran el vicepresident Jordi Puigneró, el titular d’Economia, Jaume Giró, i la delegada del Govern a Madrid, Ester Capella.

Cessió de la B-23 i la B-30

Notícies relacionades

L’ordre del dia no està tancat, però Plaja sí que va avançar que s’abordarà la qüestió de la gestió de les beques, la de l’ingrés mínim vital i la cessió d’infraestructures, com l’observatori del Turó de l’Home i les autovies metropolitanes B-23 i B-30. El que sí que està descartat és que en la reunió s’abordi la candidatura als Jocs Olímpics del 2030.

Potser com a preparació d’aquest conclave, aquesta setmana el president Pere Aragonès s’entrevistarà tant amb el socialista Salvador Illa (dimecres) com amb la postecosocialista Jèssica Albiach (dijous).