Aniversari

Illa allarga la mà a Aragonès un any després de les eleccions

El líder de l’oposició anirà a la conferència d’aquesta tarda i en els pròxims dies es reunirà amb el president

Illa allarga la mà a Aragonès un any després de les eleccions

ACN / PSC

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El líder del PSC, Salvador Illa, va trigar més de tres mesos a admetre que la seva victòria electoral de fa un any no li serviria per convertir-se en president de la Generalitat. Aquest dilluns, en l’aniversari d’aquell triomf insuficient, Illa ha mostrat la seva voluntat de col·laborar amb Pere Aragonès per donar un «canvi de rumb» a Catalunya.

El primer secretari del PSC ha confirmat que serà a la conferència que el president farà aquesta tarda, en què vol abordar els «reptes de futur». A més, Illa ha anunciat que en els pròxims dies es veurà amb Aragonès en qualitat de cap de l’oposició, com li va demanar fa uns dies en el Parlament.

En qualsevol cas, Illa no ha estalviat crítiques al president. En una roda de premsa a Banyoles, ha posat en dubte la fortalesa del Govern, i ha demanat concreció a Aragonès. «Jo vull que el Govern digui sí o no als Jocs Olímpics, a l’ampliació de l’aeroport, a les energies renovables, a la millora del sistema de finançament... Si la conferència és per rellançar el seu lideratge, ja indica que som molt lluny del que jo crec que necessita Catalunya», ha afirmat.

Banyoles com a símbol

El PSC ha reunit la seva permanent en aquesta ciutat de Girona, on va obtenir un dels seus pitjors resultats en una capital de comarca fa un any –va treure un 8,32% dels vots–, com a símbol que el seu projecte és «per a tot Catalunya», i de la necessitat de «dialogar» entre els qui pensen diferent.

A Banyoles, i sota el lema de ‘Més a prop de governar’, Illa també ha expressat la seva preocupació pel fet que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, estigués a favor del tall no autoritzat de la Meridiana de Barcelona dissabte passat.

Notícies relacionades

«La líder d’un dels dos partits que formen el Govern es manifesta contra una decisió d’aquest Govern. Això no és normal, ha de tenir conseqüències, i correspon al Govern donar explicacions», ha afirmat.

Quant a les eleccions a Castella i Lleó, Illa ha assegurat que el PP no ha complert cap dels seus tres objectius principals quan les va convocar: «Ni té majoria absoluta ni l’estabilitat en sortirà afavorida, i a més ara depèn de Vox».