Església catòlica

Bolaños va demanar a Omella la implicació de l’Església en la investigació dels abusos sexuals

El ministre de la Presidència defensa l’opció de portar a terme una investigació a través del Defensor del Poble, i no en una comissió parlamentària

Bolaños va demanar a Omella la implicació de l’Església en la investigació dels abusos sexuals
1
Es llegeix en minuts

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha afirmat que els socis d’investidura veuen bé la via del Defensor del Poble per investigar els abusos al si de l’Església i que ell mateix ha demanat al president de la Conferència Episcopal, Joan Josep Omella, que participin en aquest procés.

Bolaños, en una entrevista a la SER, ha defensat l’opció d’investigar aquests abusos a través del Defensor del Poble en comptes de fer-ho en una comissió parlamentària, perquè considera que «té totes les garanties», és més útil i assegura millor la privacitat de les víctimes.

Unides Podem, ERC i EH Bildu han presentat una proposta al Congrés per investigar els abusos, però Bolaños ha assegurat que ha parlat amb representants d’aquestes formacions i en les primeres converses veuen bé que sigui el Defensor del Poble qui lideri aquesta investigació

També ha revelat que ha parlat en l’última setmana en diverses ocasions amb el president de la Conferència Episcopal, Joan Josep Omella, per explicar-li el model del Govern i li ha demanat que l’Església participi en la comissió independent d’experts que ajudarà el Defensor del Poble.

Al demanar-li la resposta de l’Església a aquesta proposta, Bolaños ha assenyalat que haurien de reunir els òrgans competents de la Conferència Episcopal per analitzar-ho.

El ministre ha posat èmfasi que la iniciativa no va contra l’Església catòlica i que el que es pretén és que no quedin impunes els abusos.

Notícies relacionades

Respecte als temps de la investigació, ha remès al Defensor del Poble, però ha admès que «no són terminis curts per l’experiència internacional que tenim».

«Estem parlant d’anys, perquè no és una investigació fàcil», ha recalcat, abans de posar èmfasi que el que és important és que el treball es faci amb rigor.