Votació en el Congrés

JxCat diu que la reforma laboral «exclou el 99,8% del teixit empresarial català»

El PDECat hi votarà a favor perquè el text «és fruit del diàleg»

zentauroepp46960432 miriam nogueras190214122241

zentauroepp46960432 miriam nogueras190214122241 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La portaveu de JxCat en el Congrés, Míriam Nogueras, ha assegurat que el seu partit rebutja la reforma laboral perquè «exclou al 99,8% del teixit empresarial català», el que té com a marc de treball la petita o la mitjana empresa.

«Han pactat un pedaç amb els de sempre i des de dalt. És un diàleg entre la CEOE i els sindicats espanyols. No podem donar per bo un diàleg que inclou la majoria dels treballadors catalans», ha assegurat Nogueras en representació dels quatre diputats del seu grup.

Notícies relacionades

Els quatre que van començar amb ella però ja no ho són, perquè es van mantenir en el PDECat i van formar grup propi, recolzen, no obstant, la reforma laboral. El diputat Ferran Bel ha remarcat la importància que el decret sigui «fruit d’un diàleg entre patronal i sindicats», i ha recordat que CiU ja va votar a favor de la reforma del PP del 2012.

I ha comparat aquesta postura «pragmàtica» amb la dels partits que votaran en contra del text. «Mentre els sindicats i els empresaris fan un esforç de consens per pactar una reforma laboral realista i factible, alguns de vostès fan un esforç per avançar per la dreta la patronal, i d’altres els sindicats per l’esquerra», ha afirmat.