Conflicte internacional

Espanya podria desplegar caces a Bulgària per dissuadir Rússia

La ministra de Defensa, Margarita Robles, assenyala que «la posició d’Espanya, com de l’OTAN en el seu conjunt, és que la resposta sigui diplomàtica i hi hagi una desescalada»

1
Es llegeix en minuts

Espanya podria desplegar caces a Bulgària per dissuadir Rússia de la invasió d’Ucraïna. La Ministra de Defensa, Margarita Robles, ha parlat aquest dijous de la possibilitat d’un pròxim desplegament aeri a Bulgària en què Espanya també podria tenir participació. «La posició d’Espanya, com de l’OTAN en el seu conjunt, és que la resposta sigui diplomàtica i hi hagi una desescalada».

Així ha respost Robles després de ser preguntada per la situació internacional i la crisi derivada de la intenció d’Ucraïna d’entrar a l’OTAN, declaracions fetes en el transcurs d’una visita a un centre de vacunació de Corral de Calatrava.

En aquesta línia, la titular de Denfensa ha insistit que «la posició de tots els països és clara», i és que Rússia «no li pot dir a cap país el que ha de fer».

«L’OTAN protegirà i defensarà la sobirania de qualsevol país que hi vulgui entrar», ha dit abans de tornar a reivindicar que la resposta sigui «exclusivament diplomàtica».

A més, la ministra ha dit que s’avança a la setmana vinent l’enviament previst de la fragata ‘Blas de Lezo’ de l’Armada dins d’una missió de l’OTAN i que s’efectuarà «dins de tres o quatre dies».

La notícia arriba després que aquest mateix dilluns partís el Vaixell d’Acció Marítima (BAM) ‘Meteoro’ de Las Palmas de Gran Canària amb rumb al mar Negre com a líder d’una de les missions permanents de l’OTAN, en plena tensió amb Rússia per la situació d’Ucraïna.

Notícies relacionades

Segons ha recalcat Robles, Espanya ja participa a l’OTAN com un «aliat seriós», com així demostra el desplegament que manté amb més de 350 persones a Letònia, a més del seu paper per controlar l’espai aeri.

«Espanya participa en tots els desplegaments de l’OTAN, i en aquest cas concret s’ha avançat la sortida de la fragata dins del que es va acordar», ha dit.