Reunió de l’Executiu català

El Govern català exigeix a Sánchez que creï una comissió d’investigació sobre el 17-A en el Congrés

  • L’Executiu també reclama la reforma de la llei de secrets oficials

  • La portaveu evita jutjar les llicències d’edat concedides en el Parlament

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Són unes declaracions molt greus [les que va pronunciar l’excomissari José Manuel Villarejo, a l’Audiència Nacional, sobre els atemptats a Barcelona, de l’agost del 2017, i la presumpta implicació en ells del CNI] i no pot quedar ni un indici de dubte sobre el que va passar el 17-A», així va explicar la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, l’acord de l’Executiu de demanar al Govern la creació, en el Congrés i a cobert de l’article 52 del reglament de la Cambra, d’una comissió d’investigació. Així mateix, el Govern també sol·licita a Pedro Sánchez que impulsi una reforma de la llei de secrets oficials.

L’Executiu, que diu ser conscient de la «credibilitat que pot tenir Villarejo, perquè tots sabem qui és», descarta, així, la via judicial i tampoc preveu que la qüestió formi part de l’ordre del dia de qualsevol foto bilateral entre governs i sí de la relació entre presidents. «Creiem que el Govern espanyol ha de ser el primer interessat a dissipar qualsevol possible dubte sobre els fets», va afirmar la portaveu.

Llicències parlamentàries

Notícies relacionades

Quant a la llicència d’edat que es concedia als treballadors del Parlament de més edat, Plaja va evitar tot judici de valor per respecte a la separació de poders.

Respecte a la pandèmia, el Govern considera que les xifres ja assenyalen una desacceleració en el creixement de casos, tot i que no pugui asseverar-se, encara, que s’ha ‘doblegat’ la corba, és a dir, que hagi començat el descens d’infeccions. El Govern analitzarà setmanalment, i no quinzenalment, les dades pandèmiques, perquè les restriccions que queden, una vegada eliminat el toc de queda, a partir del 21 de gener, «no siguin vigents ni un dia més del necessari», ha dit Plaja.