El jutge deixa a un pas de judici la dona que va acusar d’assetjament el diputat E. Pujol

eduard-pujol

eduard-pujol

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un jutge ha deixat a un pas de judici una dona, E. R., que va acusar d’assetjament sexual l’exdiputat autonòmic de JxCat Eduard Pujol a l’afirmar que va realitzar «accions de pressió, assetjament i difamació» perquè ell no trenqués la relació personal que mantenien, imputant-li «falsament actes d’agressió». La interlocutòria recull que fins a finals de 2019 E. R. va enviar a l’exparlamentari uns 3.400 missatges (aportats per l’expolític) com «¿tens por?», «tindràs un dia mogut», «avui qui no dormirà seràs tu» o «penjaré una foto teva», entre d’altres, que acompanyaven les imatges que li deia que publicaria en xarxes com lnstagram.

El titular del Jutjat d’Instrucció número 29 de Barcelona, Santiago García García, conclou amb aquesta resolució la investigació i dona un termini de deu dies al fiscal i a l’acusació particular perquè presentin, si ho consideren convenient, la seva qualificació o sol·licitin l’arxiu, segons ha avançat ‘El País’ i ha confirmat aquest diari. Un altre jutjat de Barcelona està investigant una cas similar per una segona denúncia de l’expolític. Arran de les imputacions d’assetjament d’aquestes dues dones, Pujol va abandonar el seu càrrec com a portaveu parlamentari de JxCat i va deixar el partit, que el mes de juny passat li va demanar perdó i li va tornar el carnet al constatar que cap de les dues presumptes víctimes havien presentat denúncies contra ell.

Relacions esporàdiques

Notícies relacionades

El jutge esgrimeix en la seva resolució que del resultat de les diligències d’investigació practicades es desprèn que «els fets poden ser constitutius» de delictes, imputables a E.R. Destaca que ella, després de mantenir relacions «esporàdiques» i «aprofitant» la condició de parlamentari de Pujol, el 19 de febrer de 2019 va iniciar «accions de pressió, assetjament i difamació contra ell a través de missatges que li enviava per WhatsApp i publicacions en xarxes socials». L’objectiu era que l’exdiputat «no decidís acabar amb la relació personal que mantenien».

Amb aquestes «accions de pressió», apunta el magistrat, la dona aconseguia el seu propòsit de mantenir noves trobades amb l’exdiputat, a les quals accedia per demanar-li que esborrés les converses privades i fotografies que ella publicava amb «voluntat d’assetjament i difamació». A més, segons el togat, a partir de 2019 E.R va començar a «presentar-se en les publicacions com una víctima» de Pujol, «imputant-li falsament actes d’agressió». L’octubre de 2020 es va personar a la seu de JxCat afirmant que «havia sigut objecte d’assetjament sexual», afirmació que va provocar la dimissió dels seus càrrecs polítics. La dona mai va interposar cap denúncia contra ell.