Les prebendes a la Cambra catalana

ERC aposta per revertir els beneficis dels treballadors del Parlament

  • Els republicans diuen haver-se «sorprès» amb les prebendes, malgrat allotjar tres expresidents de la Cambra: l’impulsor dels avantatges, Benach; Forcadell i Torrent

ERC aposta per revertir els beneficis dels treballadors del Parlament

ACN / BERNAT VILARÓ

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha advocat per revertir els beneficis que disfruten els treballadors del Parlament, que ha revelat el diari ‘Ara’. Vilalta va assenyalar que la notícia ha sorprès les files republicanes, malgrat que de les seves files han sortit tres dels presidents de la Cambra que, sota el seu mandat, han albergat aquestes prebendes: Ernest Benach, que va ser qui les va imposar el 2008, Carme Forcadell i Roger Torrent. Vilalta va asseverar que com a grup parlamentari no tenien notícia de l’existència d’aquests avantatges i va remetre ulteriors explicacions als mateixos expresidents del Parlament.

Notícies relacionades

«Així com amb Forcadell es va fer un pas endavant en matèria d’igualtat i Torrent es va oposar a augmentar la retribució dels treballadors del Parlament, ara toca un pas endavant per acabar amb aquesta situació», va assenyalar la portaveu adreçant-se implícitament a l’actual presidenta, Laura Borràs. I un segon dard: «Nou mesos per aconseguir aquesta informació», com diu el rotatiu que va tardar, «no sembla gaire transparent»

Reforma laboral

Vilalta, a compte de la reforma laboral i del necessari vot republicà perquè superi el tràmit parlamentari, va assenyalar que el Govern del PSOE «no es mou gens ni mica», amb la qual cosa ERC considera que es troba «davant un xantatge». «Si ells no es mouen», davant les peticions republicanes, «que no ens demanin miracles», va sentenciar la republicana.