Relleu sorpresa

Maria Eugènia Gay substituirà Teresa Cunillera com a delegada del Govern a Catalunya

  • La jurista és l’actual degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i serà substituïda per Jesús Sánchez

Maria Eugènia Gay, degana del Col.legi de l’Advocacia de Barcelona.

Maria Eugènia Gay, degana del Col.legi de l’Advocacia de Barcelona. / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

L’actual degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Maria Eugènia Gay, serà la substituta de Teresa Cunillera com a delegada del Govern a Catalunya, segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i han confirmat a EL PERIÓDICO fonts coneixedores. El Consell de Ministres aprovarà dimarts el nomenament de Gay, que va ser reelegida degana dels advocats de Barcelona per àmplia majoria el juny passat.

Notícies relacionades

Gay substituirà Cunillera, que aquest divendres ha presentat la seva renúncia en una carta remesa al president del Govern, Pedro Sánchez, després de considerar que la situació a Catalunya «ha millorat considerablement» des que va prendre possessió del càrrec i que «el Govern d’Espanya està complint els seus compromisos amb la ciutadania».

Per la seva banda, la lletrada, va renovar el seu mandat per quatre anys després d’haver-lo ostentat des del 13 de juliol del 2017 fins que va dimitir el 19 d’abril passat per poder presentar-se a les eleccions. Fonts del col·legi d’advocats de la capital catalana van confirmar que l’actual vicedegà, Jesús Sánchez, serà el substitut de Gay al capdavant de la institució, tal com marquen els seus estatuts.