Enèsim intent de reflotar l’espai postconvergent

Chacón presenta Centrem com el «primer partit postprocés»

  • El centredreta i el respecte a la legalitat a l’eix catalanista, eixos del nou intent de reflotar la postconvergència

  • L’exconsellera de Torra assegura que participaran en les eleccions municipals, també a la ciutat de Barcelona

Chacón presenta Centrem com el «primer partit postprocés»

QUIQUE GARCÍA/EFE

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

L’exconsellera i exdirigent del PDECat, Àngels Chacón, ha presentat un nou partit, Centrem, com l’intent d’aglutinar sota el centredreta el sobiranisme no rupturista. Chacón ha assegurat que federalistes, sobiranistes i independentistes són benvinguts al nou projecte sota un mínim comú denominador: augmentar l’autogovern però dins de la legalitat i fer polítiques «de centre».

Sobre el grau de sobiranisme de la nova formació, Chacón ha assumit que el nou partit inclou visions molt diferents, tret de la de mantenir la unilateralitat i la confrontació amb l’Estat. El nou partit –les bases organitzatives i ideològiques del qual estan per escriure– «no és un partit de partits». «La relació amb el PDECat esperem que sigui molt bona, som un partit diferent», ha afirmat l’exconsellera insistint que «aquí és benvingut tothom».

Un espai molt fragmentat, sense Mas

«L’espai [postconvergent] ha tingut transformacions com convulsos han sigut els temps que hem viscut, la fragmentació de partits està a l’ordre del dia a Europa», ha descrit Chacón. «A part de la ironia de donar-li un mapa guia, aquest és el primer partit postprocés que vol trencar la polarització viscuda i la paràlisi, i vol sumar i arribar a consensos de veritat», ha afegit. I ha admès que l’expresident Artur Mas seguirà al PDECat.

Notícies relacionades

En la presentació a Barcelona de la nova formació, Chacón ha comptat amb la presència de persones vinculades al PDECat, com el diputat a Madrid Sergi Miquel; la dirigent de Convergents, Teresa Pitarch, partit de l’exconseller Germà Gordó, investigat pel 3%, i l’exdiputat Roger Montañola, procedent d’Unió i vinculat als projectes d’Antoni Fernández Teixidó, entre d’altres.

Centrem serà a les eleccions municipals, ha assegurat Chacón, amb candidatures que, segons ha afirmat, inclouran la ciutat de Barcelona. El partit celebrarà el 12 de març el primer congrés d’una formació que sorgeix de diversos espais minoritaris, com el de Convergents, Lliures i La Lliga, així com d’aportacions independents, segons ha volgut remarcar l’exconsellera.