Protestes enfrontades a la Meridiana pels talls de trànsit

Protestes enfrontades a la Meridiana pels talls de trànsit

EFE/Enric Fontcuberta

1
Es llegeix en minuts

Al voltant de 160 persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat la tarda d’aquest dimarts en dues manifestacions a Barcelona, a favor i en contra dels talls a l’avinguda Meridiana, que han discorregut sense incidents.

El col·lectiu Meridiana Sin Cortes havia convocat una cassolada contra els talls de circulació que realitza des de fa dos anys Meridiana Resisteix per demanar la independència de Catalunya i en protesta per la sentència de l’1-O.

Els manifestants s’han començat a concentrar als dos costats de l’avinguda Meridiana de Barcelona, a l’encreuament amb Fabra i Puig, a partir de les 19.00 hores: al costat mar, Meridiana Resisteix i, al costat muntanya, Meridiana Sin Cortes, separats per antiavalots dels Mossos.

A la concentració s’han produït moments de tensió quan els diputats de Cs al Parlament Nacho Martín Blanco i Anna Grau s’han acostat a la manifestació de Meridiana Resisteix, i els Mossos s’han interposat entre manifestants i polítics.

El tall de l’avinguda, realitzat per Meridiana Resisteix, s’ha produït a les 19.30, i la cassolada ha començat passades les 20.00 hores.

Junts i Vox

Fins a la manifestació s’ha acostat el diputat de JxCat al Parlament Francesc de Dalmases, mentre que a l’altre costat es trobava el portaveu de Vox, Juan Garriga, a més de Martín Blanco i Anna Grau i el líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou.

També ha acudit, del costat de Meridiana Resisteix, Frederic Bentanach, que va ser un dels fundadors de l’organització terrorista Terra Lliure.

Notícies relacionades

Entre els càntics que han proferit els dos bàndols figuraven «Meridiana no es talla», «Fora feixistes dels nostres barris», «La Meridiana és de tots» i «Independència».

La diputada de Cs al Parlament, Anna Grau, també va apostar per acabar amb els talls de trànsit a l’avinguda Meridiana de Barcelona per l’1-O: «No volem altra cosa que els carrers lliures, perquè els carrers són de tots els catalans i és intolerable aquest abús de poder». Grau ha afegit que aquests talls són possibles gràcies a «la complicitat de la Generalitat, l’ajuntament i les forces de l’ordre», i ha demanat una ciutat lliure i segura i una Meridiana per a tothom.