Un regidor de Vinaròs regala un cap de xai a una altra regidora i posa en perill el pacte de govern

Macabre regal d’amic invisible del responsable d’Urbanisme, José Chaler (PSOE), a la titular de Cultura, Anna Fibla (TSV), que fa trontollar l’acord entre els dos partits

Un regidor de Vinaròs regala un cap de xai a una altra regidora i posa en perill el pacte de govern
5
Es llegeix en minuts

¿El regal d’un amic invisible podria trencar un pacte de govern? A Vinaròs, sí.

La coalició entre PSPV-PSOE i TSV (que governen amb Compromís, partit que s’hi va unir el mes d’abril passat) ha patit una nova crisi, en aquesta ocasió de la manera més surrealista i menys esperada possible, després d’una escena digna d’un guió de ‘El Padrí’ o ‘House of Cards’ a l’estil vinarossenc.

Tot va passar després del ple ordinari d’aquest mes, quan els membres de l’equip de govern van procedir a donar-se els regals de l’amic invisible, per consolidar el companyerisme i les relacions entre ells. Res més lluny de la realitat. El regal que el socialista José Chaler, regidor d’Urbanisme i Esports, va donar a la seva companya de govern, Anna Fibla, líder de Totes i Tots Som Vinaròs (TSV) i regidora de Cultura i Patrimoni la va disgustar tant que va obrir una nova bretxa entre els dos partits.

Amb el missatge «Producte de proximitat»

I és que el regal de Chaler va ser macabre i desconcertant a parts iguals. Quan Fibla va obrir la caixa amb el detall on posava escrit «Producte de proximitat», no donava crèdit del que hi havia a l’interior: un cap de xai degollat, amb els ulls, les vísceres i tot envolta de verdura podrida.

«¿Què pensaries si us regalessin a vosaltres o als vostres familiars un cap de xai, uns ulls i unes vísceres i fruita i verdura podrida?»

Anna Fibla

Regidora de Cultura i Patrimoni de Vinaròs

L’enuig de Fibla i els seus companys de partit va ser tan gran que, l’endemà, dimecres a la nit, es va convocar una assemblea al si de TSV. Aquest divendres ha convocat una roda de premsa, a la qual ha assistit la diputada Marisa Saavedra i altres companys de partit per mostrar recolzament a la seva líder i en què demanen el cessament o la dimissió de Chaler abans que s’acabin festes de Nadal. Altrament, trencaran el pacte i deixaran de formar part de l’equip de govern».¿Què pensaries si us regalessin a vosaltres o als vostres familiars un cap de xai, uns ulls i unes vísceres i fruita i verdura podrida?», ha iniciat Fibla el seu discurs. «Fa dos anys i mig que estem en el govern i han sigut molt difícils, perquè l’entesa que hi ha hagut a l’equip de govern no ha sigut bona i això s’ha visualitzat alguna vegada públicament, però el que no s’ha vist és la problemàtica interna contínua dins de l’equip de govern contra els regidors de Totes i Tots Som Vinaròs».

«La gota que ha fet vessar el vas»

Segons Fibla, sòcia de la protectora El Cau, aquest regal de l’amic invisible «és la gota que ha fet vessar el vas». «Va començar a obrir el regal l’alcalde, Guillem Alsina, va continuar Marc Albella, i eren tot regals normals, i després em va tocar a mi. Era una caixa molt gran de porexpan on posava “producte de proximitat”, i vaig pensar que seria un bon detall. Quan el vaig desembolicar, hi havia una caixa transparent amb un cap i uns ulls de xai mort, i també les vísceres, tot ple de sang i envoltat de verdura podrida. No vaig entendre com podia estar passant-me això, ni a mi ni al meu partit. I mentrestant, alguns companys socialistes, entre els quals, l’alcalde, estaven rient».

«En aquell moment em vaig sentir molt atacada i no vaig dir res, vaig fer com si no hagués passat res malgrat el que sentia, perquè vaig sentir assetjament cap a la meva persona»

Anna Fibla

Regidora de Cultura i Patrimoni de Vinaròs

«En aquell moment vaig tenir la fermesa d’aguantar la situació, perquè després havíem de dir qui havia fet el regal. En aquell moment em vaig sentir molt atacada i no vaig dir res. Vaig fer com si no hagués passat res malgrat el que sentia, vaig sentir assetjament cap a la meva persona. Vam continuar obrint la resta de regals, tots senzills i normals, i després es va saber que qui m’havia fet el regal era José Chaler», ha continuat dient.

Dimissió/cessament o adeu al pacte

Per la líder de TSV, «aquesta situació trenca la dinàmica que ja estava molt malmesa dins de l’equip de govern. Ho hem valorat dins del partit i no podem continuar així. És inexcusable, una conducta intolerable venint d’un representant polític socialista. Això és un atac a TSV i a totes les persones que ens han votat, i ataca la meva dignitat. En aquests dos anys i mig els atacs han sigut maliciosos i continuats per la seva part. S’ha creat un clima insostenible i aquest últim fet fa que demanem a l’alcalde Guillem Alsina el cessament immediat de José Chaler, o que aquest dimiteixi. Si ho compleixen, continuarem en el govern treballant per Vinaròs, que és el que desitgem, però si no, no seguirem. La decisió és de l’alcalde», ha indicat

I ha acabat preguntant: «¿Què buscava Chaler enviant-nos una caixa amb aquest contingut? ¿Què ens està volent dir?». 

«Atac amb connotació masclista»

Notícies relacionades

«Atac amb connotació masclista»

«És una qüestió política, un acte inacceptable i un atac molt greu a una dona; té també una connotació masclista»

Marisa Saavedra

Diputada nacional d’Unides Podem per Castelló

La diputada nacional al Congrés per Castelló, Marisa Saavedra, ha considerat que «l’agressió que ha patit és política. No és un sopar d’amics on es fan bromes, era un acte informal però institucional, entre membres de l’equip de govern. I això ha sigut un menyspreu, una humiliació i un maltractament per part d’un membre de l’equip de govern. És una qüestió política, un acte inacceptable i un atac molt greu a una dona; té també una connotació masclista. El pitjor és que a més ha sigut un acte preparat, i probablement s’ho va passar bé preparant una cosa tan macabra per humiliar una companya. Si l’alcalde no el cessa, significaria que hi estaria d’acord. Esperem una resposta responsable», ha assegurat.