Acusacions creuades en els comuns de Santa Coloma de Gramenet

L’exregidor assenyalat per assetjament sexual afirma que és víctima del denunciant

  • L’advocat de qui va ser càrrec local afirma que l’acusació no té base i confirma denúncies creuades

  • El partit va activar el protocol intern i el consistori qualifica de «greu» el cas i anuncia que n’efectuarà un seguiment

L’exregidor assenyalat per assetjament sexual afirma que és víctima del denunciant

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts

L’advocat de la defensa del presumpte cas d’assetjament laboral i sexual d’un militant de Catalunya a Comú a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha afirmat que la persona acusada, exregidora, és la víctima dels fets, segons un comunicat del lletrat en què acusa el denunciant, Carlos Rosales, militant i càrrec de confiança eventual del consistori, no només d’oferir una versió «parcial i subjectiva» sinó d’ocultar qüestions i «falsejar dades».

Notícies relacionades

Segons l’advocat, existeixen informes imparcials que «exoneren de tota responsabilitat» l’exregidor. El lletrat afegeix que existeixen proves «evidents» de la innocència del seu defensat i recorda que ja existeix un litigi en els tribunals.

Protocols activats

El cas va transcendir quan Rosales va publicar una nota a Twitter acusant l’exregidor d’assetjament sexual i laboral i retraient a la direcció del partit d’encobrir el cas i assetjar-lo. Catalunya en Comú va respondre afirmant que quan, mesos enrere, es va iniciar el conflicte es va posar en marxa de forma «immediata» el protocol intern i va oferir a la presumpta víctima assessorament psicològic i jurídic. Els comuns ja advertien que existeixen denúncies creuades, i que en tot cas respectarien la resolució judicial i la confidencialitat del procés, motiu pel qual la formació política no ofereix més detalls del cas, que és als tribunals. L’ajuntament, d’altra banda, aquest divendres va reunir la junta de portaveus per emetre un comunicat en què va decidir oferir l’aplicació del protocol de prevenció i actuació en supòsits d’assetjament laboral, sexual i per raó de sexe. El consistori, a més, «efectuarà un seguiment periòdic de l’evolució d’aquest greu cas en totes les seves facetes» i es compromet a defensar «la integritat física i moral dels treballadors i treballadores».