Acusa la direcció de ‘fustigació’ i de qüestionar el seu relat

Un militant dels comuns a Santa Coloma de Gramenet denuncia assetjament sexual i laboral

  • L’ajuntament considera ‘greu’ el cas i ofereix el seu suport al denunciant, treballador eventual al consistori

Un militant dels comuns a Santa Coloma de Gramenet denuncia assetjament sexual i laboral

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Carlos Rosales, militant d’En Comú Podem i militant en règim eventual de confiança d’aquest grup polític a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, ha denunciat a través del seu compte de Twitter que ha sigut víctima d’«abús laboral i sexual» per part d’«un membre de l’organització» durant un període que descriu com «molt temps». Aquest membre de l’organització és un exregidor del partit al consistori. En un text, Rosales acusa la direcció catalana del partit i la direcció local de qüestionar la seva versió i assetjar-lo.

Notícies relacionades

En concret, denuncia «assetjament, qüestionament, encobriment, amenaces, vetos de participar en espais i revictimització». Després del tuit, algunes organitzacions com el PSUC Viu, Jovent Republicà i el PCE d’Astúries han mostrat el seu suport al militant.

Reunió de l’ajuntament

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va reunir divendres la junta de portaveus de manera extraordinària i va decidir oferir l’aplicació del protocol de prevenció i actuació en supòsits d’assetjament laboral, sexual i per raó de gènere. El consistori, a més, «efectuarà un seguiment periòdic de l’evolució d’aquest greu cas en totes les seves facetes» i es compromet a defensar «la integritat física i moral dels treballadors i treballadores». Rosales assegura que ha denunciat aquests fets per la via legal i declara que «no podem permetre que aquestes situacions tinguin lloc en la nostra organització».