El fiscal reclama inhabilitació i multa per a Torrent per desobediència

El fiscal reclama inhabilitació i multa per a Torrent per desobediència

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El fiscal reclama un any i vuit mesos d’inhabilitació i multa de de 30.000 euros per a l’actual conseller d’Empresa i expresident del Parlament, Roger Torrent, per un presumpte delicte de desobediència a l’haver permès la tramitació dues resolucions a favor del dret d’autodeterminació i en contra de la Monarquia, desatenent amb això les advertències del Tribunal Constitucional (TC). Sol·licita la mateixa pena per a Josep Costa (JxCat) i Eusebi Campdepadrós (JxCat), mentre que per a Adriana Delgado (ERC) demana un any i quatre mesos i multa de 24.000 euros.

Notícies relacionades

L’alt tribunal va admetre a tràmit la querella presentada per la Fiscalia Superior de Catalunya el març del 2020, a l’estimar que els fets que detalla l’acusació pública presentaven «a priori una aparença delictiva», si bé advertia que, amb la seva resolució, no assumia ni donava per suposades «en absolut» les seves valoracions. Fa uns dies, la jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Maria Eugènia Alegret, va donar per finalitzada la investigació, deixant a un pas de judici els quatre imputats.

Abans de la interposició de la querella, el TC va acordar per unanimitat requerir la fiscalia que estudiés si Torrent i els seus companys de la Mesa havien comès un delicte de desobediència per admetre la tramitació al Parlament de dues resolucions, l’octubre del 2019, en les quals es reivindicava el dret a l’autodeterminació i es reprovava el Rei. Els dos textos van ser recorreguts pel Govern espanyol.