Amb crítiques al PSOE

Alberto Rodríguez abandona Podem: «Toca tancar un cicle»

  • El diputat deixa la formació morada després de perdre el seu escó i anunciar una querella contra Batet per «prevaricació»

Alberto Rodríguez abandona Podem: «Toca tancar un cicle»

David Castro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Alberto Rodríguez abandona Unides Podem. «Crec que toca tancar un cicle», ha indicat aquest dissabte, després de la sentència del Suprem, el fins ara diputat de la formació morada. «Tinc clara la meva innocència. Això ha sigut una cacicada a la voluntat popular i el poble canari i faré tot el que estigui a la meva mà jurídicament, per descomptat», ha assenyalat, amb referència a la querella anunciada contra la presidenta del Congrés, Meritell Batet, per retirar-li l’escó després de rebre una nota explicativa del Tribunal Suprem (TS) en què Manuel Marchena insisteix que la pena que se li va imposar per atemptat a l’autoritat implica la seva «obligada» inhabilitació. 

Rodríguez ha acusat el PSOE de «robar» la seva acta de diputat. «El mes greu és que hi ha hagut una interferència amb molt pocs precedents del poder judicial en el legislatiu. I el PSOE, que és qui ostenta la presidència de la Cambra, sense reunir la Mesa i amb un informe demolidor en contra dels lletrats del Congrés, acaba de robar l’acta», ha assenyalat el ja exdirigent de Podem.