Pròfug internacional

Detingut a l’aeroport de Madrid un terrorista de Sendero Luminoso en recerca i captura al Perú

  • El grup armat ha sigut responsable d’un cicle de violència que va provocar la mort de 69.000 peruans entre 1989 i 2000

Detingut a l’aeroport de Madrid un terrorista de Sendero Luminoso en recerca i captura al Perú

EFE / FERNANDO VILLAR

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut a l’aeroport Adolfo Suárez – Madrid Barajas un membre de l’organització terrorista peruana Sendero Luminoso, reclamat per les autoritats del seu país i sobre el qual pesava una ordre de recerca i captura per ser extradit. Segons ha informat aquest diumenge la Direcció General del cos policial, la intervenció es va dur a terme divendres passat quan la Policia Nacional va tenir coneixement de l’arribada a Espanya d’una persona reclamada pel Perú.

Notícies relacionades

El pròfug havia sigut inadmès a l’Equador i volava rumb a Madrid, on havia d’aterrar a primera hora de la tarda. Els agents desplegats a l’aeroport van establir un dispositiu a peu de pista, on van procedir a detenir-lo. Després d’identificar-lo es va poder constatar que l’escapat era un membre de Sendero Luminoso, de manera que van informar dels fets a la Comissaria General d’Informació –competent en l’àmbit contraterrorista– per tramitar-ne les diligències.

Al finalitzar aquestes gestions, aquell mateix dia, va ser posat a disposició del Jutjat Central d’Instrucció número 4 de l’Audiència Nacional. L’última detenció a Espanya d’un membre de Sendero Luminoso, organització terrorista que des dels anys 80 va matar milers de persones al Perú, es va produir el 2019 a la madrilenya localitat d’Alcorcón. Així, en una operació duta a terme per la Policia Nacional al juny va ser localitzada i arrestada una dona, també buscada per les autoritats peruanes, per la seva relació amb uns fets ocorreguts l’any 1999 a la capital peruana en els quals van morir set persones.

Temes:

Perú